Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Statistica violurilor în județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un număr de 40 de cazuri de viol şi 17 de tentativă de viol au fost sesizate în ultimii trei ani la nivelul judeţului Alba.

Dintre acestea, în doar 29 de situații s-a început urmărirea penală, în doar 3 cazuri au fost formulate propuneri de declinare în favoarea unor structuri de combatere a criminalităţii organizate, iar în restul sesizărilor au fost formulate propuneri de neîncepere a urmăririi penale şi de clasare, întrucât, din probatoriile administrate, nu au rezultat aspecte care să confirme existenţa infracțiunilor de viol sau tentativă de viol sesizate, conform datelor puse la dispoziție de IPJ Alba la solicitarea ziaruluiunirea.ro.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Astfel, din cele 29 de fapte în care s-a început urmărirea penală, în 12 cazuri au fost formulate propuneri pentru trimitere în judecată, 13 sunt în lucru, iar în restul de fapte a intervenit împăcarea părţilor şi retragerea plângerii.

Incidența infracțiunilor de viol și tentativă de viol la nivelul județului Alba este una dintre cele mai scăzute din țară. Spre exemplu, în județele Vaslui și Bacău anual sunt sesizate circa 100 de cazuri de viol.

Definiția juridică a violului: “Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, prin constrângerea acesteia sau profitând de imposibilitatea ei de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa”. Există și forme agravate prevăzute cu pedepse mai mari, când spre exemplu victima este membru al familiei; s-a cauzat victimei o vătămare gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii; fapta a fost săvârşită de două sau mai multe persoane împreună;   victima nu a împlinit vârsta de 15 ani.

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea