Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

STATISTICĂ: Lucrările de construcții noi au scăzut cu 3,6% în primele 6 luni

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, în primele șase luni din 2018, comparativ cu perioada similară din 2017, ca serie brută, cu 0,1%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a crescut cu 1,1%, informează marți Institutul Național de Statistică (INS).

Scăderea ca serie brută a fost reflectată la lucrările de construcții noi (-3,6%) și la lucrările de reparații capitale (-1%). Creștere a fost consemnată la lucrările de întreținere și reparații curente (+13%).

Pe obiecte de construcții, clădirile rezidențiale au scăzut cu 27%. Creșteri au fost la construcțiile inginerești (+13,3%) și la clădirile nerezidențiale (+7,1%).

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut pe total cu 1,1%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creșteri la lucrările de întreținere și reparații curente cu 11% și la lucrările de reparații capitale cu 1,5%. Scădere a fost la lucrările de construcții noi cu 0,9%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la construcțiile inginerești și la clădirile nerezidențiale cu 14,9%, respectiv cu 8%. Scădere s-a înregistrat la clădirile rezidențiale cu 24,8%.

În iunie 2018, comparativ cu mai 2018, volumul lucrărilor de construcții a crescut ca serie brută cu 14,6%, creștere reflectată la lucrările de întreținere și reparații curente cu 26,5%, lucrările de reparații capitale cu 11,9% și la lucrările de construcții noi cu 11,3%. Pe obiecte de construcții au avut loc creșteri la clădirile rezidențiale cu 23,1%, construcțiile inginerești cu 14,1% și la clădirile nerezidențiale cu 10,3%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut pe total cu 0,8%, scădere reflectată la lucrările de construcțiile noi cu 2,6%. Creștere s-a înregistrat la lucrările de întreținere și reparații curente cu 6,4%. Lucrările de reparații capitale au rămas la același nivel.

Pe obiecte de construcții volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu 3,7% și la clădirile nerezidențiale cu 3%. Creștere a fost la clădirile rezidențiale cu 2,5%.

De asemenea, datele INS arată că în iunie 2018, comparativ cu iunie 2017, volumul lucrărilor de construcții ca serie brută, a crescut pe total cu 0,9%, creștere reflectată la lucrările de întreținere și reparații curente cu 22,3%. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparații capitale cu 12,2% și la lucrările de construcții noi cu 2,9%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții la construcțiile inginerești a crescut cu 15,8% și la clădirile nerezidențiale cu 9,8%. Scădere a fost la clădirile rezidențiale cu 32,4%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 2,0% creștere reflectată la lucrările de întreținere și reparații curente cu 25,9%. S-au înregistrat scăderi la lucrările de reparații capitale cu 10,9% și la lucrările de construcții noi cu 0,3%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la construcțiile inginerești cu 16,5% și la clădirile nerezidențiale cu 11,5%. Scădere s-a înregistrat la clădirile rezidențiale cu 30,7%.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Pensionarea anticipată fără penalizare pentru locuitorii din localitățile puternic poluate din Alba și alte județe s-ar putea aplica din nou. Propunerea, adoptată tacit

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Pensionarea anticipată fără penalizare pentru locuitorii din localitățile puternic poluate din Alba și alte județe s-ar putea aplica din nou. Propunerea, adoptată tacit Pensionarea anticipată fără penalizare pentru locuitorii din localitățile puternic poluate din Alba și alte județe s-ar putea aplica din nou. Propunerea a fost adoptată tacit. În urma unei posibile modificări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea