Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Start la concursul „Tinerii dezbat”. Pentru prima dată după trei ani, Alba Iulia nu va găzdui faza naţională

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii din Alba sunt invitaţi să ia parte şi în acest an la concursul naţional „Tinerii dezbat”. Până în 14 martie tinerii trebuie să se înscrie, urmând ca între 15 şi 19 martie să aibă loc faza judeţeană. După doi ani în care etapa naţională s-a ţinut la Alba Iulia, în 2013 aceasta se va desfăşura la Ploieşti.

Ministerul Educaţiei Naționale împreună cu partenerii săi instituționali lansează cea de-a IV-a ediție a Concursului Național „Tinerii dezbat”. Concursul este cuprins în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de către M.E.N. în anul școlar 2012-2013.

Concursul Național „Tinerii dezbat” are drept scop conștientizarea de către tineri a valorilor cetățeniei democratice prin înţelegerea informată a realităţilor sociale, dezbaterea argumentată și exersarea atitudinii tolerante și deschise față de diferenţele sociale, etnice, economice, de sănătate, gen, etc, care pot constitui bariere în comunicare. „Tinerii dezbat” este un campionat național de dezbateri educaționale care contribuie la formarea, dezvoltarea şi exersarea competenţelor de comunicare şi a atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerei generații pentru participarea activă la viaţa socială.

Calendarul desfăşurării concursului poate fi consultat aici.

Foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiţii în sâmbăta Floriilor – se fac plăcinte cu mere şi se dau de pomană • Istoricul sărbătorii „Moșii de Florii” Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea