Rămâi conectat

Curier Județean

Stadiul lucrărilor de asfaltare la drumurile din Alba: Pâclișa-Vurpăr, Poiana Gălzii–Întregalde, Ciugud, Drâmbar vor debuta în 2013

Bogdan Presecan

Publicat

în

În cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi la Consiliul Județean Alba, Florin Roman, vicepreședintele instituției a prezentat un scurt bilanț de activitate pentru cele 5 luni de când ocupă această funcție publică de conducere în administrația județeană.

Pentru că are în coordonare Direcția Tehnice și Societatea de Drumuri și Poduri (DPL), Roman a prezentat punctual cele mai importante lucrări care au fost, sunt în curs sau vor fi realizate de Consiliul Județean Alba, în ceea ce privește infrastructura rutieră a județului. Acesta a mai subliniat faptul că face referire la ce s-a făcut în timpul anului și înainte de preluarea funcției de vicepreședinte,  multe din lucrări fiind deja începute.

“Am venit în fața dumneavoastră cu ceea ce se poate demonstra că s-a făcut. Astăzi îi las pe cei care trebuie să decidă dacă mi-am făcut treaba în această funcție publică. Lucrez foarte bine cu colegii din colegii din CJ Alba. Ca dovadă, 99% din hotărârile de CJ au fost adoptate în unanimitate de voturi. Asta cred că spune foarte mult despre modul în care se lucrează în acestă instituție. Din acest motiv există o altă imagine a CJ în comparație cu ceea ce se întâmplă în alte consilii locale”, a mai declarat Florin Roman.

Cea mai importantă lucrare care se va derula anul viitor urmează să demareze lucrările pentru asfaltarea tronsonului de drum Pâclișa – Vurpăr și refacerea podului de peste Mureș astfel încât să existe o variantă alternativă în cazul blocării traficului, de la intrarea dinspre Sebeș, pe la Vințu de Jos – Vurpăr – Pâclișa – Alba Iulia. Lucrările pentru această investiție sunt cuprinse în buget și vor debuta la începutul anului viitor.

Continuarea lucrărilor de asfaltare și o prelungire a investiției pe drumului județean care vine de la limită județul Hunedoara via Blandiana va avea ca efect și decongestionarea traficului rutier și în Alba Iulia.

O altă lucrare importantă va fi realizată pe o porțiune de 15 km pe DJ 107 K, Poiana Gălzii – Întregalde, care în acest moment se află într-o stare foarte avansată de degradare.

Proiectul este împărțit pe 2 tronsoane. În ceea ce privește primul tronson, de  4,7 km de drum, între Poiana Gălzii – Roica, licitația a fost deja realizată, urmând ca în cursul săptămânii viitoare să fie semnate contractele de execuție și astfel, înainte de prima zăpadă să se înceapă lucrările minimale de pregătire pentru asfaltare în cursul anului viitor.

Pentru anul viitor va fi licitat și finalizat celălalt tronson de la Roica la Întregalde, asigurându-se astfel un drum de acces decent pentru localnici, dar și pentru numărul tot mai mare de turiști intersați de această zonă.

Lucrări de reparație capitală a podului peste râul Ampoi de la ieșirea din Alba Iulia înspre Ciugud vor demara la începutul anului 2013.

Tot la Ciugud, procedura de licitație pentru reabilitarea a 1,9 km de drum de pe DJ 107, din interiorul localității Drâmbar, este aproape finalizată. Dacă nu vor exista contestații vom începe în scurt timp lucrările.

În acest an s-a turnat un covor de asfalt pe 7 km la Blandiana, alți 3,5 km de cocor asfaltic au fost turnați la Răchita – Strungari, în comuna Săsciori.

O altă lucrare importantă o reprezintă cei 6,4 km de drum asfaltat între Bucium și Mogoș, o șosea care se afla într-o stare deplorabilă. O singură porțiune de 1,5 km a mai rămas neasfaltată, până când administrația locală din Mogoș va finaliza lucrările de introducerea a rețelei de canalizare și apă potabilă.

În acest moment sunt efectuate lucrări de întreținere la Vințu de Jos și Săliște.

O problemă importantă sesizată de Florin Roman în legătură cu graficul acestor investiții ar fi faptul că majoritatea lucrărilor licitate sunt contestate sau atacate în justiție fapt ce întârzie foarte mult demararea acestor investiții în infrastructura rutieră a județului.

Aceste proiecte prezentate în bilanțul pentru cele 5 luni de activitate ale vicepreședintelui Florin Roman se referă doar la investițiile realizate în infrastructura rutieră, unul dintre domeniile coordonate de acesta.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia se situează printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România, fiind al 6-lea cel mai frumos parc dendrologic din țară. Luna aprilie este momentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea