Sportul alb”, în timpul pandemiei de COVID-19 | Propunerile TC Sun Alba Iulia pentru această perioadă de izolare

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

“Sportul alb” din județ este înghețat în această perioadă, însă reprezentanții apreciatului club TC Sun Alba Iulia caută soluții pentru depășirea acestor momente dificile în care activitatea este blocată total.

Federația Română de Tenis, în contextul actual al pandemiei de coronavirus și după decretarea stării de urgență în România, a decis să anuleze competițiile din calendarul național programate, o decizie care vine în completarea măsurilor luate de autorități la nivel național pentru a preveni răspândirea virusului.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Terenurile de sport și bazele sportive au fost închise, iar jucătorii, antrenorii, instructorii și sportivii, indiferent de sportul pe care îl practică, au fost nevoiți să își întrerupă antrenamentele. Au fost suspendate toate competițiile interne și internaționale și de asemenea au fost înghețate și clasamentele jucătorilor, asta după ce la nivel mondial s-a decis anularea inclusiv a celebrului turneu de la Wimbledon.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

În această perioadă activitatea antrenorilor s-a mutat la birouri, întrucât organizațiile internaționale de tenis de câmp au pus gratuit la dispoziție programe online de pregătire. Acestea au lecții video și planuri de lecție specifice pe categorii de vârstă și de joc. “Între timp încurajăm pe toată lumea să rămână activă și sănătoasă. Se pot face foarte multe exerciții de acasă și desigur se poate juca chiar și tenis. Oriunde se află un perete, într-o cameră, o ușă de garaj, un spațiu mic în parcare, o alee, pe iarbă, jocul cu o minge poate fi distractiv pentru toată familia. Organizațiile internaționale au propus o serie de exerciții fizice pe care le putem face și de la domiciliu. Aceste videoclipuri oferă soluții și vin în ajutorul părinților și al copiilor să fie activi și să se poată bucura de tenis. Dezvoltarea fizică și mentală a copiilor este importantă atât pe teren cât și în afara acestuia”, a declarat Cristina Moldovan, reprezentantul TC Sun Alba Iulia.

Aceste exerciții le puteți găsi și pe pagina oficială de facebook a Asociației Tenis Club Sun – Alba Iulia sau căutând in mediul online #tennisathome.

*Tenisul, considerat riscant

Din cauza provocărilor create de pandemia cu COVID-19, tenismenii au solicitat îndrumări referitoare la siguranța jocului, mai ales când aceste probleme sunt legate de distanțarea socială și de terenul de joc. Deși nu există studii specifice privind legătura dintre tenis și coronavirus, medicii consideră că există posibilitatea ca acest virus să poată să fie transmis prin partajarea și manipularea mingilor de tenis, a mânerelor ușilor, a băncilor sau a altor suprafețe care pot fi atinse, astfel că s-a ajuns la o pauză colectivă. Dacă înainte de această pandemie sportivii stăteau pe teren o oră sau o oră jumătate în fiecare zi, această rutină a dispărut acum din programul lor obișnuit, ei fiind obligați să stea acasă în izolare.

Sănătatea și siguranța jucătorilor este mult mai importantă, de aceea antrenamentele vor fi reluate după ce se trece de această perioadă dificilă. Sperăm că vom ieși din această situație sănătoși și puternici și că tenisul alături de celelalte sporturi își va relua locul pe care l-a avut atât timp cât condițiile ne vor permite să facem asta. Suntem siguri că dacă vom ține cont de recomandările primite vom reveni cât mai curând posibil pe terenul de tenis, așteptăm cu nerăbdare acest lucru, dar trebuie să o facem în siguranță. Prioritatea absolută este de a ne proteja sănătatea și de a ajuta la încetinirea și răspândirea virusului. Stați acasă, dar fiți activi!”, a mai transmis Cristina Moldovan.

Dan HENEGAR