Rămâi conectat

Sport

Sportul alb”, în timpul pandemiei de COVID-19 | Propunerile TC Sun Alba Iulia pentru această perioadă de izolare

Dan HENEGAR

Publicat

în

“Sportul alb” din județ este înghețat în această perioadă, însă reprezentanții apreciatului club TC Sun Alba Iulia caută soluții pentru depășirea acestor momente dificile în care activitatea este blocată total.

Federația Română de Tenis, în contextul actual al pandemiei de coronavirus și după decretarea stării de urgență în România, a decis să anuleze competițiile din calendarul național programate, o decizie care vine în completarea măsurilor luate de autorități la nivel național pentru a preveni răspândirea virusului.

Terenurile de sport și bazele sportive au fost închise, iar jucătorii, antrenorii, instructorii și sportivii, indiferent de sportul pe care îl practică, au fost nevoiți să își întrerupă antrenamentele. Au fost suspendate toate competițiile interne și internaționale și de asemenea au fost înghețate și clasamentele jucătorilor, asta după ce la nivel mondial s-a decis anularea inclusiv a celebrului turneu de la Wimbledon.

În această perioadă activitatea antrenorilor s-a mutat la birouri, întrucât organizațiile internaționale de tenis de câmp au pus gratuit la dispoziție programe online de pregătire. Acestea au lecții video și planuri de lecție specifice pe categorii de vârstă și de joc. “Între timp încurajăm pe toată lumea să rămână activă și sănătoasă. Se pot face foarte multe exerciții de acasă și desigur se poate juca chiar și tenis. Oriunde se află un perete, într-o cameră, o ușă de garaj, un spațiu mic în parcare, o alee, pe iarbă, jocul cu o minge poate fi distractiv pentru toată familia. Organizațiile internaționale au propus o serie de exerciții fizice pe care le putem face și de la domiciliu. Aceste videoclipuri oferă soluții și vin în ajutorul părinților și al copiilor să fie activi și să se poată bucura de tenis. Dezvoltarea fizică și mentală a copiilor este importantă atât pe teren cât și în afara acestuia”, a declarat Cristina Moldovan, reprezentantul TC Sun Alba Iulia.

Aceste exerciții le puteți găsi și pe pagina oficială de facebook a Asociației Tenis Club Sun – Alba Iulia sau căutând in mediul online #tennisathome.

*Tenisul, considerat riscant

Din cauza provocărilor create de pandemia cu COVID-19, tenismenii au solicitat îndrumări referitoare la siguranța jocului, mai ales când aceste probleme sunt legate de distanțarea socială și de terenul de joc. Deși nu există studii specifice privind legătura dintre tenis și coronavirus, medicii consideră că există posibilitatea ca acest virus să poată să fie transmis prin partajarea și manipularea mingilor de tenis, a mânerelor ușilor, a băncilor sau a altor suprafețe care pot fi atinse, astfel că s-a ajuns la o pauză colectivă. Dacă înainte de această pandemie sportivii stăteau pe teren o oră sau o oră jumătate în fiecare zi, această rutină a dispărut acum din programul lor obișnuit, ei fiind obligați să stea acasă în izolare.

Sănătatea și siguranța jucătorilor este mult mai importantă, de aceea antrenamentele vor fi reluate după ce se trece de această perioadă dificilă. Sperăm că vom ieși din această situație sănătoși și puternici și că tenisul alături de celelalte sporturi își va relua locul pe care l-a avut atât timp cât condițiile ne vor permite să facem asta. Suntem siguri că dacă vom ține cont de recomandările primite vom reveni cât mai curând posibil pe terenul de tenis, așteptăm cu nerăbdare acest lucru, dar trebuie să o facem în siguranță. Prioritatea absolută este de a ne proteja sănătatea și de a ajuta la încetinirea și răspândirea virusului. Stați acasă, dar fiți activi!”, a mai transmis Cristina Moldovan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 2-2 (1-0), în prima rundă din play-out | Gazdele, egalate în două rânduri

Dan HENEGAR

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a remizat pe propriul teren cu Avântul Reghin, în prima rundă din play-off-ul Seriei 9 din eșalonul terț, scor 2-2 (1-0) joc în care amfitrionii au condus în două rânduri, dar au fost egalați de fiecare dată. Apărătorul gazdelor Vitinha a fost înlocuit la pauză și transportat la spital din pricina unei lovituri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea