Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Spitalul din Alba Iulia vizează înființarea de compartimente noi și diversificarea paletei de servicii: Cardiologie Pediatrică și dezvoltarea chirurgiei sânului și ficatului, între priorități

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia vizează înființarea de compartimente noi și diversificarea paletei de servicii existente, între priorități, până la finalul anului, numărându-se servicii medicale de Chirurgie Pediatrică, dezvoltarea chirurgiei sânului și a ficatului, dezvoltarea serviciilor medicale de neuromonitorizare electrofiziologică cerebrală și spinală, dar și de artroscopie, respectiv de coagulare cu plasmă argon în cadrul Laboratorului de Endoscopie digestivă.

În proiectul de management al Dianei Mârza, candidat la funcția de manager al Spitalului din Alba Iulia, privind performanța clinică și financiară a activităților unității spitalicești, se arată că unul dintre obiective este orientarea către pacienți având ca scop final satisfacerea nevoilor acestora prin diversificarea gamei de servicii medicale oferite, atât la nivel de secții/compartimente cât și la nivel de ambulatoriu.

Până în 31 decembrie 2018 este vizată dezvoltarea serviciilor medicale de Chirurgie Vasculară, Chirurgie plastică și reparatorie în cadrul secției de Chirurgie generală, pentru lărgirea gamei de servicii oferite de spital.

De asemenea, același termen îl are și dezvoltarea de servicii medicale de Cardiologie Pediatrică și dezvoltarea chirurgiei sânului și ficatului.

Medicii neurochirurgi de la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia au efectuat, în ultima perioadă, mai multe intervenții minim-invazive datorită cărora bolnavii s-au recuperat mult mai repede. Unitatea a achiziționat cea mai bună aparatură pentru intervenții minim invazive atât cerebral cat si spinal, precum si un sistem de neuromonitorizare, în valoare de peste 60.000 de euro. Această aparatură poate face diferența între paralizia unui pacient și viața sa activă. Potrivit aceleiași surse, se dorește dezvoltarea și acestor servicii.

Totodată, se va pune accent și pe dezvoltarea serviciilor medicale de artroscopie. Secția de ortopedie și traumatologie a fost dotată de Consiliul Județean Alba cu un artroscop în valoare de 65.000 de euro, cu ajutorul căruia se realizează intervenții minim-invazive, în urma cărora recuperarea pacienților este mult mai rapidă decât în cazul operațiilor clasice.

Între obiective se numără și dezvoltarea serviciilor medicale de coagulare cu plasmă Argon. Secțiile de gastroenterologie și compartimentele de nefrologie și diabet ale Spitalului din Alba Iulia, care ocupă un etaj și au 59 de paturi, au fost reabilitate și dotate cu aparaturi, investiția ridicându-se la trei milioane de lei. Aici se fac intervenții medicale precum coagularea cu plasmă Argon. Acest aparat cauterizează leziunile hemoragice.

Potrivit proiectului de management, până la finalul anului 2020, vor fi asigurate servicii medicale de Trombolisă venoasă în AVC, iar 31 decembrie 2021 este termen pentru înființarea unei unități de accident vascular cerebral.

Diana Mârza, directorul financiar contabil al Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, este singurul candidat înscris pentru funcția de manager al acestei instituții, ocupată în prezent de Nicoleta Coșarcă, al cărei mandat va înceta de drept ca urmare a îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.

Click AICI pentru a citi proiectul de management întreg privind performanța clinică și financiară a activităților spitalului.

Citește și Secția de ortopedie a Spitalului din Alba Iulia, dotată cu un artroscop de ultimă generație: Operații minim-invazive, cu recuperare imediată și fără risc de complicații

Citește și FOTO, VIDEO. Intervenții medicale în premieră, pentru Alba, după investițiile în secția gastroenterologie: Pacienți cu hemoragii digestive care erau direcționați la Cluj pot fi acum tratați la Alba Iulia

Citește și Intervenții moderne și eficiente în tratamentul cancerului la sân: Spitalul din Alba Iulia, în elita unităților medicale din România care practică tehnica ganglionului santinelă

Citește și Operații neurochirurgicale la standarde europene, la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia: Intervenții minim invazive și aparatură care poate face diferența între paralizia unui pacient și viața sa activă

Citește și Diana Mârza, directorul financiar contabil al Spitalului din Alba Iulia, singurul candidat înscris pentru postul de manager, ocupat de Nicoleta Coșarcă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept” În data de 17 aprilie, o îngrijitoare de la grădinița „Piticot” din Cugir ar fi fost agresată, mai exact lovită cu pumnul în față, de către o mămică nervoasă, așa cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea