Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Intervenții medicale în premieră, pentru Alba, după investițiile în secția gastroenterologie: Pacienți cu hemoragii digestive care erau direcționați la Cluj pot fi acum tratați la Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Secțiile de gastroenterologie și compartimentele de nefrologie și diabet ale Spitalului din Alba Iulia, care ocupă un etaj și au 59 de paturi, au fost reabilitate și dotate cu aparaturi, investiția ridicându-se la trei milioane de lei. Aici se vor face intervenții medicale în premieră pentru Alba.

Șeful secției de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Anca Romcea, a declarat, miercuri, presei, după vizitarea secțiilor proaspăt modernizate, că aici vor fi tratați pacienții cu hemoragii superioare și inferioare, care până acum erau trimiși la Cluj.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”Se va putea face în premieră coagularea cu plasmă Argon. Adică, există pacienți cu hemoragii digestive superioare și inferioare care nu puteau fi tratați anterior și noi îi direcționam spre centre clinice superioare, spre Institutul Regional de Hepatologie din Cluj. Practic, ce face acest aparat, cauterizează leziunile posibil hemoragice sau chiar hemoragice, în special la pacienții oncologici care au urmat tratamente prin radioterapie și atunci acesta e singurul aparat și singura modalitate terapeutică în acest caz de hemoragii. Sigur, există și alte leziuni, pacienții oncologici nu sunt singurii. Există leziuni hemoragice, iar acest aparat coagulează, cauterizează leziunea. Nu am avut acest aparat până acum”, a spus dr. Anca Romcea.

YouTube video

Reparația capitală finanțată de Consiliul Județean Alba a început în anul 2016 și a vizat tot etajul III al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia cuprinzând Secția Gastroenterologie cu 25 de paturi, Compartiment Nefrologie cu 13  paturi și 4 paturi de dializă și Compartiment Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice cu 17 paturi.

Investiția s-a ridicat la trei milioane de lei și a fost finanțată de Consiliul Județean Alba, în subordinea căruia se află spitalul. De asemenea, pe lângă reabilitarea saloanelor, băilor, camerelor medicilor, respectiv înlocuirea mobilierelor, cadrele medicale au fost dotate cu echipamente noi, iar laboratorul de endoscopie digestivă a fost dotat cu aparatură medicală nouă și performantă.

[nggallery id=5692]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit

Bogdan Ilea

Publicat

în

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit Grădinăritul este mai mult decât un hobby pentru mulți. Este o pasiune care le permite să se conecteze cu natura și să creeze spații pline de viață și frumusețe. Această activitate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea