Ziarul Unirea
 

FOTO, VIDEO. Intervenții medicale în premieră, pentru Alba, după investițiile în secția gastroenterologie: Pacienți cu hemoragii digestive care erau direcționați la Cluj pot fi acum tratați la Alba Iulia

Secțiile de gastroenterologie și compartimentele de nefrologie și diabet ale Spitalului din Alba Iulia, care ocupă un etaj și au 59 de paturi, au fost reabilitate și dotate cu aparaturi, investiția ridicându-se la trei milioane de lei. Aici se vor face intervenții medicale în premieră pentru Alba.

Șeful secției de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Anca Romcea, a declarat, miercuri, presei, după vizitarea secțiilor proaspăt modernizate, că aici vor fi tratați pacienții cu hemoragii superioare și inferioare, care până acum erau trimiși la Cluj.

”Se va putea face în premieră coagularea cu plasmă Argon. Adică, există pacienți cu hemoragii digestive superioare și inferioare care nu puteau fi tratați anterior și noi îi direcționam spre centre clinice superioare, spre Institutul Regional de Hepatologie din Cluj. Practic, ce face acest aparat, cauterizează leziunile posibil hemoragice sau chiar hemoragice, în special la pacienții oncologici care au urmat tratamente prin radioterapie și atunci acesta e singurul aparat și singura modalitate terapeutică în acest caz de hemoragii. Sigur, există și alte leziuni, pacienții oncologici nu sunt singurii. Există leziuni hemoragice, iar acest aparat coagulează, cauterizează leziunea. Nu am avut acest aparat până acum”, a spus dr. Anca Romcea.

Reparația capitală finanțată de Consiliul Județean Alba a început în anul 2016 și a vizat tot etajul III al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia cuprinzând Secția Gastroenterologie cu 25 de paturi, Compartiment Nefrologie cu 13  paturi și 4 paturi de dializă și Compartiment Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice cu 17 paturi.

Investiția s-a ridicat la trei milioane de lei și a fost finanțată de Consiliul Județean Alba, în subordinea căruia se află spitalul. De asemenea, pe lângă reabilitarea saloanelor, băilor, camerelor medicilor, respectiv înlocuirea mobilierelor, cadrele medicale au fost dotate cu echipamente noi, iar laboratorul de endoscopie digestivă a fost dotat cu aparatură medicală nouă și performantă.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...