Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Spitalul din Alba Iulia va plăti cel mai bun preț pentru energie electrică şi gaze naturale pe Bursa Română de Mărfuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spital Alba Iulia02În urma ultimei participări la Bursa Română de Mărfuri, începând din 1 iunie Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia va plăti un preț cu peste 30 de lei mai mic pentru un MWh la factura de curent electric.

De asemenea, în  anul 2014 spitalul din Alba Iulia a participat pentru prima oară şi la tranzacţii pentru furnizarea gazelor naturale. În urma acestei participări s-a obţinut un discount semnificativ, de 7,5 lei pentru un MWh.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Spitalul Judeţean de Urgență Alba Iulia este membru afiliat al Bursei Române de Mărfuri (BRM) şi a participat, până la acest moment, de trei ori la tranzacţii pentru obţinerea unui preţ mai bun pentru curent electric. În urma acestor participări s-au reuşit de fiecare dată discounturi substanţiale.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia este printre cele patru spitale din ţară, care au calitatea de membru afiliat al BRM și care recurg la această modalitate transparentă de achiziţie a utilităţilor și a altor mărfuri tranzacționate.

„Suntem la a treia participare la BRM pentru energie electrică. De fiecare dată am reușit să cumpărăm la un preț mai bun. La prima participare am obținut prețul de 240 lei /MWh, la a doua participare un preț de 198 lei /MWk, iar la ultima ședință de tranzacționare prețul 164,19lei MWh.  Contractul este valabil pentru perioada 1 iunie 2014-31 mai 2015. O reducere substanțială s-a realizat și la plata gazului, iar acest lucru presupune o economie semnificativă la factura de gaz”, a explicat Diana Mârza, director economic la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia.

Participarea la BRM este o metodă profitabilă și transparente de achiziție a utilităților și a altor mărfuri necesare.

„Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia prezintă pe Bursa Română de Mărfuri necesarul de consum estimat pentru energie electrică și gaze naturale, pe baza consumului pe anii precedenți, și obține la licitație cel mai mic preț oferit de furnizori. Aceștia nu sunt cunoscuți pe perioada tranzacționării, iar acest lucru înseamnă că nu există nici o posibilitate de părtinire a vreunui participant. Este acceptat cel mai mic preț, iar furnizorul, societatea cu care se încheie tranzacția este cunoscută doar la momentul semnării contractului”, a explicat economistul Nicoleta Coșarcă, managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Alba a depus lista de candidați la Consiliul Județean Alba, iar Marius Nicolae Rof deschide lista

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Alba a depus lista de candidați la Consiliul Județean Alba, iar Marius Nicolae Rof deschide lista USR Alba a depus lista de candidați pentru Consiliul Județean Alba. În fruntea listei se află Marius Nicolae Rof, un lider remarcabil, cu studii juridice avansate și o vastă experiență în atragerea fondurilor europene. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea