Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Spargere ca-n filme la o casă de amanet din Teiuș, pedepsită cu ani de închisoare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spargere ca-n filme la o casă de amanet din Teiuș, pedepsită cu ani de închisoare • Cum au reușit trei hoți să sustragă un seif în care se afla cantitatea de 2,2 kilograme de aur!

Doi bărbați din Blaj și unul din Alba Iulia vor petrece ani de zile după gratii după ce au ”spart” o casă de amanet din orașul Teiuș și au sustras un seif în care se afla cantitatea de 2,2 kilograme de aur în valoare de peste 200.000 de lei. Bacăr Daniel (39 ani) a primit 5 ani de închisoare în regim de detenție, Stoica Oniță (29 ani) a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, iar Gabor Nicolae (36 ani) urmează să execute pdeapsa de 3 ani și 10 luni după gratii.

Cei trei au recunoscut faptele, lucru ce a permis magistratului de la Judecătoria Aiud să fie mai ”indulgent” cu aceștia. În plus, cei trei trebuie să plătească firmei care administrează casa de amanet contravaloarea aurului furat, respectiv 215.715 lei. Decizia a fost pronunțată la Judecătoria Aiud și a fost contestată, dosarul ajungând pe rolul Curții de Apel Alba Iulia. ”Lovitura” la casa de amanet a avut loc în 23 august 2017.

Potrivit rechizitoriului, cei trei inculpați sunt persoane fără ocupație și loc de muncă, astfel încât neavând venituri periodice care să provină din activități de muncă zilnice, s-au hotărât împreună ”să dea marea lovitură” prin sustragerea de bunuri cu valoare însemnată (bijuterii) din cadrul casei de amanet situată în orașul Teiuș.

Casa de amanet vizată de inculpați este situată într-un spațiu comercial care se compune din două încăperi, una destinată clienților, accesul în această încăpere făcându-se direct din DN 1, printr-o ușă din lemn prevăzută cu gratii. În ziua respectivă, inculpații s-au deplasat din Blaj în orașul Teiuș cu un autoturism, înțelegerea dintre ei fiind în sensul ca inculpații Gabor Nicolae și Stoica Oniță să pătrundă în interiorul casei de amanet și să sustragă bijuteriile, iar inculpatul Bacăr Daniel să revină la fața locului pentru a încărca în autoturism și transporta bunurile sustrase precum și pe autorii furtului înapoi în Blaj.

Astfel, în intervalul orar 01:30 – 04:00 a datei de 23.08.2017, cei doi bărbați au pătruns în interiorul casei de amanet pe ușile celor două spații comerciale dinspre curtea din spatele casei de amanet, după ce în prealabil au schimbat poziția camerelor de supraveghere montate în acea zonă. După ce au intrat în interiorul celei de-a doua încăperi a casei de amanet, au dislocat seiful metalic din betonul în care era încastrat, în care se aflau bijuterii din aur în greutate de peste 2 kg și suma de 5.066 lei, au demontat și receiver-ul de stocare a imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere, după care cu aceste bunuri asupra lor au ieșit, prin locul pe unde au intrat, în curtea din spate.

Inculpatul Bacăr Daniel, cu care s-a ținut legătura telefonic, și-a corelat venirea cu autoturismul în curtea unde a fost scos seiful și receiver-ul, oprind lângă bunurile sustrase ce au fost încărcate de autorii furtului, care au părăsit apoi locul faptei în direcția de deplasare spre Blaj.

Spațiul în care s-a aflat seiful sustras era prevăzut și cu sistem de alarmare, sistem care a funcționat și care era în acel moment era conectat la dispeceratul societății de intervenție, însă inculpații, anterior sustragerii seifului, au anihilat acest sistem. După comiterea furtului, polițiștii au reușit să îi identifice prin vizionarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere amplasate în apropierea casei de amanet.

Au fost prinși după opt luni de la comiterea furtului, perioadă în care au vândut întreaga cantitate de aur sustrasă. În 26 aprilie 2018, poliţiştii din Alba, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română au efectuat percheziții la domiciliile acestora unde au indisponibilizat 4 autovehicule, unul folosit la comiterea furtului, iar celelate trei cumpărate cu banii obținuți din infracțiune.

În ianuarie 2018, doi dintre inculpați, împreună cu alţi doi bărbaţi din Alba Iulia şi Blaj, au intrat în locuinţa unui cetăţean din municipiul Blaj şi au sustras bunuri electrice şi electrocasnice în valoare de 25.000 de lei. Inculpații sunt judecați în stare de arest preventiv.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile Vineri după-masa, pregătirile pentru petrecerea comunității de srilankezi din Alba, dar și din alte orașe din România, sunt în toi, pe malul râului Ampoi, zona unde vor sărbători pentru al treilea an consecutiv anul nou. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea