Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Sorin Cîmpeanu, despre posibilitatea vaccinării elevilor: Se va putea organiza în cele mai bune condiţii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sorin Cîmpeanu, ministru Educației, a declarat joi, în cadrul unei emisiuni TV faptul că în cazul în care vaccinurile anti-Covid vor fi recomandate copiilor între 12 și 15 ani, imunizarea se va putea realiza „în cele mai bune condiții, în condiţii dedicate elevilor, aşa cum este normal”. Ministrul a mai adăugat că infrastructura nu va pune probleme derulării campaniei de vaccinare pentru elevi.

Sorin Cîmpeanu a vorbit, joi seară, la TVR, despre eventuala vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, precizând că, dacă vaccinurile vor fi recomandate acestei categorii se va lucra la o strategie de vaccinar împreună cu Ministerul Sănătăţii.

„Sunt convins că, în măsura în care aceste vaccinuri vor fi recomandate, ele se vor putea organiza în cele mai bune condiţii, în condiţii dedicate elevilor, aşa cum este normal”, a declarat Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, „cu siguranţă nu elementele de ordin organizatoric vor fi cele care ne vor ridica probleme” şi se vor găsi soluţii pentru vaccinare.

Compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech urmează să depună la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) o cerere de autorizare în Uniunea Europeană (UE) a vaccinului său împotriva covid-19 în vederea vaccinării copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, care ar putea fi omologat în iunie.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că din toamnă ar putea începe vaccinarea copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani împotriva COVID-19 după ce Pfizer a cerut autorizarea şi pentru această categorie de vârstă.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea