Rămâi conectat

Politică Administrație

Sorin Bumb:Lumea lui Florin Roman se împarte, simplu şi egal, în duşmani şi viitori duşmani.

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De la sceneta jucată la Parlamentul European „Vrem o ţară democrată/ Să o vindem la bucată!” care a întrecut în absurd orice s-a întreprins până acum, Crin Antonescu a dat, în direct şi la o oră de maximă audienţă, colegilor săi, o lecţie despre cum să ataci „în buc(l)ă” şi „pe la spate” un fost premier. Le-a dat o nouă lecţie despre ce să faci sau să zici când nu ai argumente. Liberalii din Alba şi-au însuşit-o cel mai bine şi cel mai rapid. Pentru că o aveau, oricum, în instinct, latentă, a fost nevoie doar de impulsul de sus. Dacă ar fi să facem o colecţie de articole, texte şi intervenţii ale Opoziţiei locale e aproape imposibil să descoperim ceva constructiv sau un adevăr. Doar animalele şi păsările au rămas nebatjocorite sau nebârfite.
O minte încinsă de sentimentul participării la cea mai mare încercare din toate timpurile de răsturnare a primarului municipiului Alba Iulia şi a tot ce înseamnă el şi cei din jurul lui, a inventat concursul în direct prin telefon „Scuipă şi dă mai departe”. Şi l-a propagat cu viteza sunetului, post-ului şi printului. Niciun mediu şi nicio media în care se poate ataca, bălăcări şi insinua în modul cel mai abject posibil nu au fost ignorate. Metoda este: „Dau cât face, zic ce vreau”. Sau mai bine pun pe alţii, cu mai multe cuvinte la ei, să zică tot ce-aş fi zis eu, pentru că e mai simplu. Dependenţa de aceste formule de mahala este certă.
Florin Roman „liderul” mai tânăr care a transmis mesaje de pace, prietenie şi colaborare mai tuturor celor pe care i-a chemat „la culturalizare” şi le promite reţete de afaceri fabuloase, traduse în sute de milioane de euro şi mii de locuri de muncă, poartă cu sine muşcătura otrăvită pentru oricine cutează să spună altfel lucrurilor. Zi de zi ne dezvăluie calculul răzbunării în mai toate formele şi îl susţine personal, inclusiv prin banale sms-uri de auto-suport cu mesaje de mobilizare: „Intraţi!” „Votaţi!” „Citiţi!” „Ascultaţi!” „Comentaţi!” „Postaţi!”… Lumea lui se împarte, simplu şi egal, în duşmani şi viitori duşmani. O cruntă meteahnă pentru un politician de mucava aterizat întâmplător într-un prezent care musteşte de o ură cancerigenă. Nu proiecte, nu fapte care să convingă că a făcut altceva în afară să încaseze direct de la stat, fără concurs, fără competenţă, fără nici măcar un c.v. mai acătării, sute de milioane, dar ce spun, miliarde!
Singurul imbold ce-l însufleţeşte este să dărâme, să distrugă, să calce pe cadavre, nici nu prea mai contează ale cui sunt acestea exact. În accepţiunea lui, faptul că te afli lângă un om, că eşti părintele unui copil, că ai muncit să faci ceva pentru concetăţenii tăi te umple de noroi. Cuvinte scoase din tomberonul limbii române, ameninţări pentru toţi cei care îndrăznesc să aibă altă opinie ziarişti, oameni de cultură, chiar colegi. Vezi, nu mai departe de o recentă şedinţă a Opoziţiei locale din care el însuşi face parte şi din care a ieşit şifonat şi bosumflat că nu i s-a acordat destulă atenţie. Urmăriţi şi întrebaţi în jur. La atâta agresivitate şi dorinţă de putere şi câştig, până şi ceasul tainic al rugăciunii se transformă în „Dă, Doamne, să moară, să se zvârcolească!” Evident, cale de mijloc nu există pentru că „Cine nu e cu noi e împotriva noastră”. Mai gravă este specularea în folos propriu a unor probleme reale ale unor oameni. Este cazul pensionarilor care încrezători au venit cu miile la chemarea liberalului de carton, în speranţa că acesta şi PNL vor obţine majorarea pensiilor lor. Majoritatea dosarelor au pierdut în instanţă. S-a făcut tevatură mare când dosarele au fost duse la instanţă. Nu se spune nimic acum când acţiunile sunt perdante. Aceasta este onestitatea lui Florin Roman. Un model deprimant de politician, care să nu uităm ca vine din partidul lui Crin şi al declaratei Românii a bunului simţ. Numai că acesta este doar un slogan, o copertă iar conţinutul e unul infect şi bunul simţ a fost sechestrat permanent într-o ghenă a politicii de guerillă, cu şanse mici de a mai fi recuperat vreodată.

Sorin BUMB


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor Comuna Daia Română va implementa un sistem de supraveghere video în scopul creșterii siguranței și prevenirii criminalității. În acest scop, administrația locală a inițiat demersuri pentru identificarea unui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea