Rămâi conectat

Politică Administrație

Sorin Bumb: Continuă bâlbâielile Ministerului Finanțelor în privința 2%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Jumătățile de adevăr rostite de Ministrul Finanțelor în ceea ce privește redirecționarea celor 2% din impozitul pe venit, crează o situație absolut halucinantă.
Ieri Ministrul Teodorovici anunța că permite, temporar, depunerea Declarației 230 privind redirecționarea a 2% din impozitul pe venit, în forma veche.
Astăzi însă, toate direcțiile de finanțe din țară au primit o serie de clarificări, din partea ministerului, în care se precizează cum va decurge acest demers. Astfel, declarația 230 se va putea depune ca și până acum, dar banii nu vor putea fi accesați de ONG-uri până ce nu se primește o confirmare din partea cetățeanului care a redirecționat suma. Practic, direcțiile de finanțe, după ce primesc declarația 230, vor trimite o notificare în scris către cetățeanul ale cărui date apar în declarație și îi vor solicita acestuia să confirme în scris că într-adevăr dorește să redirecționeze cei 2%. Abia după ce Finanțele primesc această confirmare banii vor fi trimiși către ONG.
Iată deci, că în stilul consacrat al PSD, care dă cu o mână și ia cu două, Ministrul Finanțelor a rezolvat o problemă dar a creat alta, continuam să îngreuneze în mod voit acest proces de colectare a 2% din impozitul pe venit.
Sau poate domnul Teodorovici se gândește să le dea de muncă celor de la poștă.
Oricum ar fi, soluția aleasă este una proastă și mai mult încurcă decât ajută, iar Ministerul Finanțelor în loc să umble după adevărații evazioniștii, care fac miliarde din rambursări ilegale de TVA și din neplata contribuțiilor către stat, și-a găsit inamicul în rândul ONG-urșilor care chiar fac ceva pentru comunitate.
Sorin Ioan BUMB,
Deputat PNL de Alba.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea