Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

SONDAJ ziarulunirea.ro| Sunteți de acord ca și colegiile naționale să organizeze examene de admitere?

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sunteți de acord ca și colegiile naționale să organizeze examene de admitere?

Noile legi ale Educației propuse de ministrul Sorin Cîmpeanu vor schimba radical parcursul academic pentru elevii din România. O astfel de propunere, care vizează însuși procesul de admitere în ciclul liceal, este organizarea de examene de admitere de către colegiile naționale, în limita a 90% din locuri, înainte de Evaluarea Națională.

Această propunere a împărțit părinții în mai multe tabere, iar o temere majoră în rândul acestora o reprezintă câștigurile substanțiale pe care profesorii care predau la aceste licee, de multe ori cele mai bune din localitățile lor, le-ar putea dobândi de pe urma pregătirilor organizate cu potențialii candidați.

„Dacă mă întrebați, personal mi se pare în regulă ca și Colegiile Naționale să poată să organizeze astfel de concursuri din care să-și selecteze elevii, însă 90% mi se pare cam mult.

CITEȘTE ȘI: Conferință de presă la sediul PNL Alba: În discuție, pachetul de legi privind reforma în educație

La Aiud de exemplu, unde sunt 75 de locuri, ar mai rămâne doar 7 disponibile pentru cei care susțin doar Evaluarea Națională. Dacă este să ne uităm la prima opțiune a elevilor, de exemplu Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, unde sunt aproximativ 180 de locuri, sunt undeva la 300-400 de copii care s-ar înscrie acolo.

De aceea, mi se pare cam puțin ca din 180 de locuri, să lași doar 18 la Evaluarea Națională.”, a declarat Sandu Cornel, Inspector Școlar General al IȘJ Alba, la o conferință de presă care a avut ca temă pachetul de legi privind reforma în educație, legi supuse consultării publice.

Sunteți de acord ca și colegiile naționale să organizeze examene de admitere?

  • Da (67%, 81 Votes)
  • Nu (25%, 30 Votes)
  • Da, dar pentru un procent maxim mai mic de 90% din locuri (8%, 10 Votes)

Total Voters: 121

Loading ... Loading ...


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea