Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Sondaj IRES: Românii cred că Elena Udrea ar trebui să fie liderul PMP

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Basescu si UdreaUltimul sondaj de opinie IRES arată că românii o vor pe Elena Udrea (27%) preşedintele partidului lui Traian Băsescu. Pe locul 2 se află Cristian Diaconescu (23%), iar poziţia a treia nu este ocupată de un candidat, 21% dintre cei chestionaţi au răspuns „nu ştiu”.

„1 din 5 respondenți nu știu cine ar trebui să fie liderul PMP. Elena Udrea, mai degrabă, este favorita celor care la alegerile parlamentare votează cu UDMR, PMP sau PNL. Cristian Diaconescu este preferat de cei care votează cu PSD+UNPR+PC, PDL sau cu alt partid. Cristian Preda este indicat drept favorit cu precădere de către votanții PDL”, se arată în prezentarea sondajului IRES.

La întrebarea „Cine credeţi dumneavoastră că ar trebui să devină preşedintele PMP?”, IRES a înregistrat următoarele rezultate: Elena Udrea – 27%, Cristian Diaconescu – 23%, Cristian Preda – 11%, Theodor Baconschi – 8% şi Eugen Tomac – 1%.

În ce priveşte părerea românilor privind rezultatul PMP la alegerile europarlamentare din 25 mai, scorul este văzut ca „foarte bun” de 12%, „bun” de 39%, „slab” de 30% şi „foarte slab” de 16%.

Sondajul are o marjă de eroare de ±2,8% şi a fost realizat prin metoda CATI în perioada 2-5 iunie pe un eşantion de 1.281 persoane.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor Timp de două zile, o delegație a Băncii Mondiale a fost în vizită de lucru la Sebeș, pentru a discuta cu primarul Dorin Nistor despre realizarea unei investiții teritoriale integrate în zona Sebeș-Vințu de Jos. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea