Rămâi conectat

Actualitate

„Solidaritate pentru Viață”: Arhiepiscopia Alba Iuliei sprijină spitalele și personalul medical. 250.000 de lei, alocată cultului ortodox pentru anul 2020, redistribuită către spitale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în Permanența Consiliului eparhial s-a aprobat solicitarea preoților din cele cinci protopopiate ale județului Mureș de a fi redistribuită către spitale suma de 250.000 lei, alocată cultului ortodox pentru anul 2020.

Astfel, urmare a cererii preoților din protoieriile Târgu-Mureș, Reghin, Sighișoara, Luduș și Târnăveni, Consiliul Județean Mureș a dirijat suma către spitalele care îngrijesc pacienți infectați cu COVID-19 în vederea susținerii luptei împotriva epidemiei de Coronavirus.

Pentru a veni mai mult în sprijinul bolnavilor de coronavirus, preoții din întreg Protopopiatul Ortodox Reghin, prin efortul lor, al familiilor acestora și al enoriașilor din parohii, s-au reunit într-un gest de solidaritate, donând suma de 62.000 lei pentru Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin. Banii proveniți din donațiile preoților vor fi folosiți în scopul achiziționării unui aparat de ventilație mecanică pentru compartimentul de Anestezie și Terapie Intensivă. Acest aparat este de o reală urgență și necesitate, fiind folosit de către cadrele medicale de specialitate în vederea tratării bolilor pulmonare, dar și a urgențelor, a celor care nu pot respira fără ajutor.

De asemenea, la inițiativa Părintelui Arhiepiscop Irineu, spațiul de cazare al Căminului bisericesc „Peregrinus” din incinta Mănăstirii „Hristos Pantocrator” din Alba Iulia a fost pus la dispoziția cadrelor medicale de la Spitalul Județean de Urgență Alba. Aceste acțiuni fac parte din programul „Solidaritate pentru Viață” al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, prin care sunt sprijinite spitalele din județele Mureș și Alba în vederea procurării echipamentelor de protecție (măști, mănuși, halate ș.a.) și a dotării cu aparatură medicală.

După îndemnul Părintelui Patriarh Daniel, clerul și credincioșii Bisericii noastre îi poartă în rugăciune pe medici, asistente medicale, infirmiere și pe întreg personalul medical din linia întâi, care îi tratează și îi îngrijesc pe pacienții bolnavi sau suspectați de coronavirus.
Biroul de presă al Arhiepiscopiei Alba Iuliei


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea