Rămâi conectat

Ştirea zilei

Șoferul CRIMINAL care a curmat trei vieți pe DN1, lângă Sântimbru rămâne în AREST încă o lună: Magistrații au admis propunerea procurorilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferul CRIMINAL care a curmat trei vieți pe DN1, lângă Sântimbru rămâne în AREST încă o lună: Magistrații au admis propunerea procurorilor

Eduard Norbert Palko, tânărul de numai 19 ani care, luna trecută, a curmat viețile a trei tineri în urma unui accident îngrozitor de mașină, rămâne în arest preventiv pentru alte 30 de zile.

Magistrații Judecătoriei Alba Iulia au admis propunerea procurorilor de prelungire a măsurii arestării preventive și au respins ca neîntemeiată cererea acestuia de a fi cercetat în libertate sau în arest la domiciliu.

„Admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, prelungeşte măsura arestării preventive a inculpatului PALKO EDUARD-NORBERT, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și ucidere din culpă, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26.09.2023 şi până la data de 25.10.2023, inclusiv. Respinge cererea inculpatului, prin apărător, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu”, se arată în motivarea pe scurt a instanței.

Tânărul este acuzat de conducere sub influența băuturilor alcoolice și ucidere din culpă. Potrivit modificărilor legislative care au intrat recent în vigoare acesta nu mai poate primi, în instanță, pedeapsă cu suspendare, magistrații find obligați să pronunțe închisoare în regim de detenție. Modificarea legislativă se referă la accidentele mortale provocate de șoferi aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Accidentul s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3.30. Tânărul de 19 ani, cu permis de conducere de 10 luni, a provocat un accident rutier în care trei tineri cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani și-au pierdut viața. La testarea cu etilotestul a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Localnicii din zonă și familiile victimelor sunt profund afectate de această tragedie și se strâng în jurul celor care au pierdut pe cineva drag în acest accident. Autoritățile îndeamnă conducătorii auto să respecte cu strictețe regulile de circulație și să evite consumul de alcool înainte de a urca la volan, pentru a preveni astfel de tragedii inutile.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Amenajare trasee cicloturistice în Munții Apuseni, în Bihor, Cluj și Alba: Consiliul Județean a lansat licitația pentru proiectare și asistență

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amenajare trasee cicloturistice în Munții Apuseni, în Bihor, Cluj și Alba: Consiliul Județean a lansat licitația pentru proiectare și asistență Consiliul Județean Alba a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru servicii de proiectare și asistență tehnică, în cadrul proiectului „VELO APUSENI -Amenajare trasee cicloturistice în Munții Apuseni, pe zona Județelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare