Rămâi conectat

Actualitate

Șoferii ar putea plăti polițe RCA mai scumpe cu 10 % din toamnă. Asiguratorii susţin că valoarea actuală nu mai acoperă costul reparațiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţele RCA s-ar putea scumpi cu până la 10 la sută. Asiguratorii susţin că valoarea actuală nu mai acoperă costul reparațiilor.

Șoferii ar putea plăti polițe RCA mai scumpe din toamnă. Mai multe companii de asigurări pregătesc majorarea tarifelor pe motiv că service-urile au crescut costurile cu manopera. În replică, patronii service-urilor spun că reparațiile costă mai mult și pentru că firmele de asigurări fac deconturi cu întârziere, în unele cazuri doar în urma unui proces.

În primele 3 luni ale anului, șoferii au plătit, în medie, 600 de lei pentru polița anuală RCA. Cu 3% mai mult față de aceeași perioada din 2018, arată cele mai recente date ale Autorității de Supraveghere Financiară, instituția care reglemeteaza piața asigurărilor.

Din toamnă, poliţele RCA s-ar putea scumpi cu până la 10 la sută, avertizează surse din ASF.

Reprezentanții companiilor de asigurare spun că valoarea actuală nu mai acoperă costul reparațiilor, după ce manopera s-a scumpit cu 14 procente.

Dacă tarifele ar rămâne la actuala valoare, despăgubirile ar putea fi acordate cu și mai mare întârziere.

Patronii service-urilor susțin că manoperă s-a scumpit după ce au crescut cheltuielile cu salariile și utilitățile, dar și din cauza că firmele de asigurări întârzie deconturile.

Contactați de Știrile TVR, reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară nu au precizat până la difuzarea acestei știri în ce stadiu se află solicitarea asigurătorilor de scumpire a polițelor RCA.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea