Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Șoferi înșelați pe internet cu taxa de drum: Au plătit dublu pe rovinietă

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Șoferi înșelați pe internet cu taxa de drum: Au plătit dublu pe rovinietă

Se semnalează că o platformă neautorizată este implicată în comercializarea ilegală a rovinietelor, iar cei care o administrează au găsit metode ingenioase pentru a păcăli proprietarii de mașini fără ca aceștia să își dea seama că sunt înșelați.

Pentru un autoturism din categoria B, rovinieta este vândută cu suma de 563 de lei/an, deși prețul real este în jur de 150 de lei pe an, reprezentând de trei ori mai mult. Experții susțin că administratorii unor astfel de platforme acționează după o strategie bine pusă la punct, iar rovinietele cumpărate la un preț exagerat sunt, totuși, valabile, fără ca șoferii să își dea seama că au căzut în capcana înșelăciunii.

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), avertizează că site-ul respectiv nu emite roviniete proprii. În schimb, acesta obține rapid datele cetățeanului care a făcut comanda de rovinietă pe un site oficial și le furnizează celui care a solicitat-o, impunând un preț exagerat. Mai mult, șoferii nu pot recupera banii dacă vând mașina înainte de expirarea rovinietei.

Recomandarea oficială este ca șoferii să se asigure că achiziționează roviniete de la surse autorizate, verificând prezența siglei CNAIR.

Reprezentanții CNAIR afirmă că închid imediat platformele neautorizate pe care le descoperă. Cu toate acestea, identificarea și pedepsirea escrocilor nu sunt întotdeauna operațiuni simple.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Alertă globală extremă: O furtună solară de o intensitate rară a lovit pământul. Ce urmări ar putea avea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alertă globală extremă: O furtună solară de o intensitate rară a lovit pământul. Ce urmări ar putea avea Alerta furtunii geomagnetice care a lovit pământul a fost ridicată la nivelul 5 din 5, sau „extremă”, fiind prima furtună de nivel G5 din 2003. Oamenii de știință avertizează cu privire la posibilele perturbări ale comunicațiilor în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea