Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Șoferi din Alba surprinși alcoolizați la volan, în weekend

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, la ora 23.53, F.D., de 20 ani, din oraşul Ocna Mureş, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 107F pe raza satului Războieni, nu a redus viteza de deplasare într-o curbă la stânga, pierde controlul autoturismului şi se răstoarnă în şanţul din partea dreaptă a drumului, unde intră în gardul unui imobil.

Potrivit IPJ Alba, “conducătorul auto a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Municipal Aiud unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vedere stabiliri alcoolemiei şi i s-au acordat îngrijiri medicale de specialitate, fără a rămâne internat.

Conducătorul auro a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0.64 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

În continuare, faţă de F.D., se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, fapte prev. și ped. de art. 196 si art.336 din Codul Penal.

 

Tot sâmbătă seară, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Aiud au fost solicitaţi să intervină pentru soluţionarea unui accident rutier soldat cu victime omeneşti, produs pe strada Transilvaniei din municipiul Aiud.

Potrivit IPJ Alba, “la faţa locului s-a stabilit că E.T., de 52 ani, din localitatea Ghiorac, judeţul Bihor, în timp ce a condus un autotractor care tracta o semiremorcă nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de depăşire şi a acroşat un autoturism condus de H.E., de 36 ani, din localitatea Mirăslău, judeţul Alba, provocând avarii ambelor autovehicule.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/litru alcool pur în aerul expirat pentru E.T., care a fost condus la Spitalul Municipal Aiud, pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauza se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prev. și ped. de art.336 din Codul Penal.”

 

Poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos, aflaţi, duminică, 28 iunie, ora 00.52, în exercitarea sarcinilor de serviciu, pe raza satului Băcăinţi, judeţul Alba, au oprit pentru control, un autoturism, condus de C.C., de 22 de ani, din comuna Şibot, judeţul Alba.

Potrivit IPJ Alba, “întrucât conducătorul auto emana miros de alcool, a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,44 mg./l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la Spitalul Orăşenesc Cugir, unde i-au fost recoltate monstre biologice de sânge în vederea determinării gradului de alcoolemie.

În continuare, in cauza se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”,,”faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 din Codul Penal.”

 

 

Duminică poliţişti din cadrul Poliţiei Oraş Ocna Mureş şi Secţiei Poliţie Rurală Ocna Mureş au oprit pentru control, pe strada Traian din localitatea Unirea, un autoturism, condus de Nicolae F., de 30 ani, din mun. Blaj.

Potrivit IPJ Alba, “întrucât conducătorul auto emana miros de alcool a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Aiud, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie. Față de bărbat se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prev. și ped. de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.”

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea