Rămâi conectat

Curier Județean

Șoferi cu alcool ”la bord”, depistați în trafic de polițiștii din Alba – S-au ales cu dosar penal. Cea mai mare alcoolemie înregistrată, 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Șoferi cu alcool ”la bord”, depistați în trafic de polițiștii din Alba – S-au ales cu dosar penal. Cea mai mare alcoolemie înregistrată, 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din judeţul Alba au depistat 4 conducători auto care au condus autoturisme având, în aerul expirat, o concentraţie alcoolică de peste 0,4 mg/l. Poliţia atrage atenţia cu privire la pericolul creat, pentru siguranţa rutieră, de conducătorii auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

La data de 8 ianuarie 2019, în jurul orei 12.20, poliţiştii rutieri din Abrud, în timp ce acţionau pe strada Republicii din oraş, l-au depistat pe un bărbat de 47 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 8 ianuarie 2019, în jurul orei 15.40, poliţiştii rutieri din Câmpeni, în timp ce acţionau pe raza comunei Arieșeni, l-au identificat pe un bărbat de 43 de ani, din comuna Sohodol, judeţul Alba, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testări conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

În noaptea de 08/09 ianuarie 2019, în jurul orei 01.15, poliţiştii rutieri din Alba Iulia au intervenit pentru soluţionarea unui accident, soldat cu pagube materiale. Un bărbat de 41 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism pe strada Alexandru Ioan Cuza din Alba Iulia, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra acestuia şi a intrat în coliziune cu senul giratoriu aflat la intersecţia cu şoseaua de centură.

În urma testării conductorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

În aceeaşi noapte, în jurul orei 01.20, poliţiştii din Ocna Mureş, în timp ce patrulau pe raza localităţii Unirea, au observat o autoutilitară care era răsturnată în afara carosabilului.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale, iar şoferul autoutilitarei, un tânăr de 19 ani, din Câmpeni, judeţul Alba, era sub influenţa băuturilor alcoolice, valoarea indicată de aparatul etilotest fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele tânărului au fost întocmit dosar penal în cadrul căruia este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba aduce în atenţia conducătorilor auto câteva aspecte legate de consumul de alcool.

Consumul de alcool înseamnă diminuarea capacităților senzoriale și motrice. Un om treaz (cu simțuri agere și odihnit) are un timp de reacție de circa o secundă atunci când vrea să frâneze, în vreme ce, în cazul unui șofer care a consumat alcool, acest timp crește la 2, 3, 4, 5 secunde.

La o viteză de 90 de km/h, mașina parcurge circa 25 de metri într-o singură secundă, iar distanța totală de frânare până la oprirea efectivă este de 86 de metri.

Conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice constituie un factor de mare risc asupra siguranţei traficului rutier, influențând, în mare măsură, producerea accidentelor de circulaţie.

Totodată, precizăm faptul că legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

O concentraţie alcoolică în sânge sub această valoare situează fapta în zona contravenţională şi se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte, iar ca măsură complementară permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

Stimaţi conducători auto, șofatul şi alcoolul sunt incompatibile!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea