Șoferi aflați la volan sub influența alcoolului pe raza județului Alba. Unul dintre conducătorii auto s-a ales cu arest preventiv timp de 24 de ore

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

În intervalul 16-18 august 2019 politiștii de pe raza județului Alba au depistat mai multe persoane sub influența alcoolului în timp ce se aflau la volan. Unul dintre șoferi a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest și s-a sustras recoltării probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, așadar acesta s-a ales cu dosar penal și cu o arestare preventivă timp de 24 de ore.

La data de 16 august 2019, în jurul orei 10.00, pe drumul județean 107 E, pe raza localității Băgău, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud l-au depistat pe un bărbat de 56 de ani, din comuna Lopadea Nouă, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de  0,42 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 16 august 2019, în jurul orei 21.45, polițiștii rutieri din Sebeș l-au depistat pe un bărbat de 50 de ani, din Sebeș, în timp ce conducea un autoturism, pe strada  Lucian Blaga din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de  0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 17 august 2019, în jurul orei 18.30, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei, în timp ce acționau pe raza localități Pănade, l-au depistat pe un bărbat de 48 de ani, din comuna Sâncel, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării bărbatului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 18 august 2019, în jurul orei 21,20, polițiștii rutieri din Alba Iulia au oprit, pentru control, un autoturism condus pe strada Grădinilor din Alba Iulia, de un bărbat de 64 de ani, din Alba Iulia.

Conducătorul auto era într-o vădită stare de ebrietate dar a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, iar după ce a fost condus la spital, pentru recoltarea mostrelor de sânge, a refuzat să se supună recoltării.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, iar polițiștii l-au reținut, pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Adela SPĂTAR

Must de Jidvei