Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Șofer din Alba, condamnat pentru conducere sub influența drogurilor, deși testul de sânge a arătat că nu a consumat în ultimele 24 de ore

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Șofer din Alba, condamnat pentru conducere sub influența drogurilor, deși testul de sânge a arătat că nu a consumat în ultimele 24 de ore

Un șofer din Alba a fost condamnat penal pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, deși testul de sânge a arătat că nu a consumat droguri în ultimele 24 de ore.

Bărbatul a fost oprit pentru control în trafic, iar testul drugtest al Poliției a indicat prezența de tetrahidrocanabinol (THC) în organismul său. THC este principalul compus psihoactiv al canabisului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Șoferul a fost transportat la spital pentru prelevarea de probe biologice. Testul de urină a arătat un rezultat pozitiv, în timp ce testul de sânge a fost negativ.

Specialiștii în domeniu susțin că THC poate fi depistat în organism chiar și după două săptămâni de la consum. În acest caz, se pare că șoferul ar fi consumat canabis cu câteva zile înainte de a fi oprit în trafic.

Instanța a decis să-l condamne pe șofer la un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de trei ani. Decizia instanței a fost motivată de faptul că bărbatul nu a prezentat un pericol imediat pentru siguranța circulației.

De asemenea, instanța a luat în considerare și circumstanțele atenuante ale cazului, respectiv faptul că șoferul a recunoscut fapta și a avut o conduită bună anterior săvârșirii infracțiunii.

Cât rezistă canabisul în organism

În România, nu există studii de specialitate care să stabilească perioada în care canabisul se menține în organism. În schimb, în străinătate au fost realizate astfel de cercetări.

Conform studiilor efectuate în Statele Unite, majoritatea consumatorilor ocazionali de canabis sau cei care consumă prima oară, rețin urme detectabile în corp timp de trei sau patru zile. Cei care consumă regulat, respectiv de câteva ori pe săptămână, trebuie să se abțină de la fumat 21 de zile ca să poată trece un test antidrog.

Cei care fumează zilnic păstrează urme de canabis chiar și 30 de zile.

Timpul de eliminare a THC din organism poate fi influențat de o serie de factori, cum ar fi:

  • cantitatea și frecvența consumului de drog
  • metabolismul
  • masa corporală
  • hidratarea

Cazul șoferului din Alba ilustrează faptul că testele antidrog din trafic nu sunt perfecte și pot da rezultate false pozitive. De aceea, este important ca polițiștii să ia în considerare și alte elemente care pot indica consumul de droguri, cum ar fi comportamentul șoferului, prezența de miros de marijuana în mașină sau istoricul consumului de droguri al șoferului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba, la faza națională. Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea