Rămâi conectat

Curier Județean

Șofer de autobuz din Alba, cu alcool ”la bord”, depistat în trafic de polițiști. Dosare penale pentru alți doi bărbaţi care au condus sub influenţa băuturilor alcoolice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Într-o singură zi, poliţiştii din Alba au depistat 3 conducători auto ce conduceau autovehicule fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Unul din ei era şofer de autobuz. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba atrage atenţia cu privire la consecinţele deosebit de grave ce le poate avea conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului.  

La data de 04 iunie a.c., în jurul orei 20.30, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos l-au depistat pe un bărbat de 45 de ani, din comuna Ighiu, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localităţii Cricău, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0.81 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În plus, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 04 iunie a.c., în jurul orei 7.30, poliţiştii rutieri din Aiud, în timp ce acţionau pe strada Morii din municipiu, au oprit, pentru control, un autobuz, ce efectua o cursă regulată, pe linia Rîmetea – Aiud şi era condus de un bărbat de 49 de ani, din comuna Rîmetea. În momentul opririi, în autobuz se aflau 4 pasageri.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,42 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 04 iunie a.c., în jurul orei 19,30, poliţiştii rutieri din Aiud, în timp ce acţionau pe strada Ion Creangă din municipiu, l-au depistat de un bărbat de 32 de ani, din Aiud, ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de  0,88 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde    i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Stimaţi conducători auto, consumul de alcool reprezintă una din cauzele frecvente de conturbare a capacitații de conducere, deși exista tendința de a se subestima rolul său.

 De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

 Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

 Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

 Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

 Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea