Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Soarta Unirii Alba Iulia, pe agenda aleșilor locali în ședința din această lună!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cele din urmă, după o îndelungată așteptare, se pare că totuși în această lună se va discuta soarta divizionarei terțe Unirii Alba Iulia la nivelul administrației municipiului reședință de județ, preconizându-se o dezbatere în acest sens în ședința de Consiliu Local din 27 ianuarie.

Formația din Cetatea Marii Uniri iernează în postura de “lanternă roșie” a Seriei a 9-a din Liga a 3-a, cu datorii însumate de peste 120.000 de euro și jucători pe picior de plecare după o perioadă îndelungată de promisiuni neonorate.

Iar pentru salvare, este nevoie imediată de un sprijin financiar, în caz contrar situația urmând să se deterioreze și mai mult, problema acută fiind dacă se va putea încheia campionatul, asta dincolo de lupta pentru evitarea retrogradării. “Nu putem să lăsăm echipa Unirea Alba Iulia să moară. Trebuie să terminăm returul, să o menținem pe linia de plutire până la vară, când vrem să preluăm total clubul, cu palmares și istorie”, a punctat primarul Gabriel Pleșa.

În același timp, oficialii clubului discută cu o serie de investitori privați în intenția de a prelua clubul, așteptându-se totodată materializarea unui eventual transfer al lui Nicolae Stanciu în această iarnă. AFC Unirea 1924 Alba Iulia a amânat reluarea pregătirilor pentru 24 ianuarie și este singura competitoare din Alba participantă pe a treia scenă ce nu beneficiază de sprijinul direct al autorităților locale, spre deosebire de Metalurgistul Cugir și CS Ocna Mureș. În ultima perioadă, după mai bine de un deceniu de neimplicare, clubul a fost sprijinit în două rânduri, în septembrie 2020, în campanie electorială, cu suma de 400.000 de lei (ce nu a putut fi utilizată pentru plata salariilor), respectiv după alte șase luni, în aprilie anul trecut, când au fost alocați 200.000 de lei, și de atunci… nimic! La finele anului trecut, prin proiectul “Unirea nu moare”, ce a strâns 1185 de voturi la “bugetare participativă” (locul al doilea în top), s-a asigurat suma de 75.824 de lei (finanțare care acoperă organizarea meciurilor pe teren propriu și cheltuielile pentru deplasări).

“Am discutat cu viceprimarii în acest sens, o să discutăm și cu consilierii locali până la finele lunii. Sperăm ca în ședința de Consiliu local de la finele acestei luni să primim acordul să intrăm ca acționari majoritari în club. Este intenția noastră, avem un model în acest sens, la Metalurgistul Cugir și vedem cum o transpunem în fapte. Într-o primă fază trebuie stabilizată situația și deblocate conturile”, a încheiat edilul Gabriel Pleșa.

Articol apărut în ediția tipărită a ziarul Unirea din 13 ianuarie


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea