Rămâi conectat

Sport

Soarta Unirii Alba Iulia, pe agenda aleșilor locali în ședința din această lună!

Publicat

în

În cele din urmă, după o îndelungată așteptare, se pare că totuși în această lună se va discuta soarta divizionarei terțe Unirii Alba Iulia la nivelul administrației municipiului reședință de județ, preconizându-se o dezbatere în acest sens în ședința de Consiliu Local din 27 ianuarie.

Formația din Cetatea Marii Uniri iernează în postura de “lanternă roșie” a Seriei a 9-a din Liga a 3-a, cu datorii însumate de peste 120.000 de euro și jucători pe picior de plecare după o perioadă îndelungată de promisiuni neonorate.

Iar pentru salvare, este nevoie imediată de un sprijin financiar, în caz contrar situația urmând să se deterioreze și mai mult, problema acută fiind dacă se va putea încheia campionatul, asta dincolo de lupta pentru evitarea retrogradării. “Nu putem să lăsăm echipa Unirea Alba Iulia să moară. Trebuie să terminăm returul, să o menținem pe linia de plutire până la vară, când vrem să preluăm total clubul, cu palmares și istorie”, a punctat primarul Gabriel Pleșa.

Electrica Furnizare Discount

În același timp, oficialii clubului discută cu o serie de investitori privați în intenția de a prelua clubul, așteptându-se totodată materializarea unui eventual transfer al lui Nicolae Stanciu în această iarnă. AFC Unirea 1924 Alba Iulia a amânat reluarea pregătirilor pentru 24 ianuarie și este singura competitoare din Alba participantă pe a treia scenă ce nu beneficiază de sprijinul direct al autorităților locale, spre deosebire de Metalurgistul Cugir și CS Ocna Mureș. În ultima perioadă, după mai bine de un deceniu de neimplicare, clubul a fost sprijinit în două rânduri, în septembrie 2020, în campanie electorială, cu suma de 400.000 de lei (ce nu a putut fi utilizată pentru plata salariilor), respectiv după alte șase luni, în aprilie anul trecut, când au fost alocați 200.000 de lei, și de atunci… nimic! La finele anului trecut, prin proiectul “Unirea nu moare”, ce a strâns 1185 de voturi la “bugetare participativă” (locul al doilea în top), s-a asigurat suma de 75.824 de lei (finanțare care acoperă organizarea meciurilor pe teren propriu și cheltuielile pentru deplasări).

“Am discutat cu viceprimarii în acest sens, o să discutăm și cu consilierii locali până la finele lunii. Sperăm ca în ședința de Consiliu local de la finele acestei luni să primim acordul să intrăm ca acționari majoritari în club. Este intenția noastră, avem un model în acest sens, la Metalurgistul Cugir și vedem cum o transpunem în fapte. Într-o primă fază trebuie stabilizată situația și deblocate conturile”, a încheiat edilul Gabriel Pleșa.

Articol apărut în ediția tipărită a ziarul Unirea din 13 ianuarie

Publicitate

Sport

Al. Giurgiu și Fetița, “ultimii mohicani”, au părăsit Unirea Alba Iulia | Destinații, CS Ocna Mureș și, probabil, CSU Alba Iulia

Publicat

în

Căpitanul Alexandru Giurgiu (29 de ani) și atacantul Răzvan Fetița (30 de ani) s-au despărțit de divizionara terță Unirea Alba Iulia, reziliindu-și contractele valabile până la vară.

Cei doi experimentați jucători au preferat să plece de la gruparea din Cetatea Marii Uniri, sătui de promisiunile neonorate, în dreptul lor adunându-se 11 luni și jumătate de contracte neachitate! “Ultimii mohicani” au plecat de la “lanterna roșie” a Seriei a 9-a, echipă sufocată de probleme financiare. Al. Giurgiu a acceptat propunerea de la conjudețeana CS Ocna Mureș, iar Fetița este în discuții avansate cu CSU Alba Iulia, liderul Ligii a 4-a. Al. Giurgiu – 3 reușite și Fetița – două goluri au semnat împreună mai mult de jumătate din golurile ultimei clasate. Giurgiu (s-a întors la echipa ce l-a format în ianuarie 20117) și Fetița (ajuns la Unirea Alba Iulia la începutul anului 2019) și-au încheiat conturile cu gruparea albaiuliană, iar datoriile clubului cătee aceștia au fost eșalonate până la finele anului.

A fost foarte grea despărțirea de Unirea, echipa sufletului meu, dar așa e cel mai corect, pentru mine și pentru familie. Mi-am dat acordul verbal pentru CS Ocna Mureș, cu care îmi propun să adunăm cât mai multe puncte”, a spus Al. Giurgiu.

Electrica Furnizare Discount

Așa nu se mai putea continua. Am reziliat unilateral contractul, iar pentru restanțe o să îmi depun memoriu”, a punctat Fetița.

Un alt unirist, Paul Haj este pe lista altei formații din Alba, Metalurgistul Cugir, ce ațșteaptă ca tânărul jucător să își rezolve situația cointractuală cu Unirea Alba Iulia. “Alb-negrii” au probleme majore în această iarnă, reunirea a fost amânată cu o săptămână, în speranța că situația financiară se la îmbunătăți, însă negocierile cu investitori privați nu au avansat, fiind mai degrabă blocate. Și banca tehnică este într-o ceață totală, apelându-se la formula Marcel Rusu – Mircea Oprea, într-o ordine aleatorie, însă cei doi antrenori nu prea mai au ce pregăti. Asta întrucât pe lângă localnicii Al. Giurgiu, Fetița și Haj, sunt deciși să plece și fotbaliști din alte zone, Mocanu, Bartok. Ciorgovean, S. Tineiu și Cl. Morariu.

Citește mai mult

Sport

Derby la Galtiu și duel pe Valea Frumoasei, în sferturile de finală ale Cupei României

Publicat

în

Partidele din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României, faza județeană, propun un duel al orgoliilor în această primăvară, între echipele de pe Valea Frumoasei, respectiv Energia Săsciori – Hidromecanica Șugag.

Sunt 4 confruntări între formații din Liga a 4-a, programul urmând a fi stabilit de Asociația Județeană de Fotbal Alba (se analiza și programul returului, fiind propuse ca dată 25-26 februarie pentru prima rundă). Sunt jocuri interesante între CIL Blaj și Performanța Ighiu, Viitorul Sântimbru și Voința Stremț (capul de afiș al acestei faze), Viitorul Vama Seacă și CS Universitatea Alba Iulia. Voința Stremț a câștigat ultimele două trofee (2019, 2021), învinsă fiind în ambele finale CSU Alba Iulia.

Citește mai mult

Sport

Obiectivele Viitorului Sântimbru în 2022: Cupa României și podiumul Ligii a 4-a

Publicat

în

După 6 luni petrecute sub comanda antrenorului unirist Adrian Bicheși, Viitorul Sântimbru se bucură că iernează pe treapta a treia a podiumului în Liga a 4-a, obiectivul formației din Galtiu fiind să rămână în top “3” și la finele stagiunii.

Până în prezent sântimbrenii au rezolvat două achiziții: Goguța (CSU Alba Iulia) și G. Manciulea (Kinder Teiuș)

Sântimbrenii au strâns 26 de puncte în prima parte a campionatului și se vor bate cu alte 3 echipe pentru locul al 3-lea, Spicul Daia Română (25 de puncte), Energia Săsciori (24 de puncte) și Voința Stremț (23 de puncte), în vreme ce primele două clasate sunt la distanță mare: CSU Alba Iulia are 40 de puncte, iar Industria Galda de Jos – cu 7 mai puțin.

Electrica Furnizare Discount

Dincolo de campionat, scopul nostru primordial este să cucerim trofeul județean al Cupei României. În Liga a 4-a ne propunem mai multe, să terminăm pe podium, dacă se poate să depășim Industria Galda și să fim prima echipă din județ care învinge pe CS Universitatea”, a anunțat președintele Adrian Hulea. 4 înfrângeri a suferit Viitorul Sântimbru în turul stagional, eșecuri legate: 0-2, la Aiud, cu Olimpia (etapa a 3-a) 0-2 cu CIL Blaj (acasă, etapa a 4-a), 1-2 pe “Cetate”, cu liderul (etapa a 9-a), 0-2 cu Industria Galda (acasă, etapa a 10-a).

Pe perioada vacanței, elevii lui Bicheși nu au întrerupt total activitatea, având săptămânal câte un antrenament, urmând ca de săptămâna viitoare ritmul să crească la 3 sedințe de pregătire în fiecare săptămână, în perspectiva reluării campionatului în primul weekend din martie. Nu vor fi multe jocuri de verificare, probabil 3, unul dintre acestea fiind în 16 februarie cu divizionara terță Viitorul Cluj, colegă în Seria a 9-a cu combatantele din Alba. În privința modificărilor din efectiv, până în prezent niciun jucător nu și-a exprimat dorința să plece, iar pe lista de achiziții sunt deja două nume: mijlocașul Bogdan Goguța (ce s-a despărțit de CSU Alba Iulia, originar din Sântimbru, fotbalist curtat și de Voința Stremț), și G. Manciulea (Kinder Teiuș), discutându-se și cu Dulă (tânăr de la GT Sport Alba Iulia, cel ce a marcat cel mai rapid gol al campionatului, în secunda 26 a jocului GT Sport – Hidromecanica Șugag). )

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare