Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sistem inteligent de distribuție a gazelor naturale în comuna Hopârta: Proiectul a primit undă verde de la APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sistem inteligent de distribuție a gazelor naturale în comuna Hopârta: Proiectul a primit undă verde de la APM Alba

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde pentru proiectul „Înfiinţare sistem inteligent de distribuţie gaze naturale în comuna Hopârta, judeţul Alba”.

Proiectul presupune realizarea unor reţele de distribuţie gaze naturale, ce va funcţiona în regim de presiune medie, confecţionate din conducte de polietilena de înaltă densitate PEHD 100 SDR 11. Sistemul de distribuţie de gaze naturale nou propus spre înfiinţare va alimenta cu gaze naturale consumatorii din satele aparţinătoare comunei Hopârta, respectiv Hopârta, Vama Seacă, Spălnaca, Turdaş şi Silivaş.

Reţelele de distribuţie gaze naturale sunt amplasate în domeniul public, în trama stradală, la marginea drumurilor, în intravilanul şi extravilanul comunei Hopârta, judeţul Alba. Sistemul de distribuţie gaze naturale se va realiza din conducte montate subteran, iar în cazul în care nu este posibilă montarea subterană, se va intercala un tronson din conducta montat suprateran.

Traversările în zona intersecţiei cu căile de acces (drumuri) nemodernizate se vor realiza prin săpătură deschisă, iar cu căile de acces modernizate, după caz, prin forja orizontal, caz în care conductele se vor introduce într- un tub de protecţie din OL.

Reţeaua nou construită se va racorda la reţeaua Transgaz, prin construirea unui modul SRMP (Staţie reglare măsurare), cu capacitatea tehnologică de 789 mc/h, care va fi amplasat adiacent la DJ 107D, la intrarea în comuna Hopârta din direcţia Fărău. În prezentul memoriu, la capitolul V sunt precizate coordonatele exacte ale amplasamentului.

Reţeaua de distribuţie de gaze va deservi locuinţe private şi instituţii publice localizate în satele Hopârta, Vama Seacă, Spălnaca, Turdaş şi Silivaş, estimându-se un minim de 594 branşamente.

Lungimea totală a reţelei de distribuţie propusă de proiect este de 38.760 metri. Suprafaţa de teren ce se estimează că va fi ocupată de reţeaua de distribuţie gaze este de 19.380 metri cubi la care se adaugă 100 metri pătrați ocupaţi de staţia de măsurare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror? Tribunalul Alba a remis procurorilor un dosar penal deschis pe numele unei femei din Sebeș, care a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Femeia era samsar de mașini și este acuzată că a produs un prejudiciu la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea