Rămâi conectat

Actualitate

Sistem informatic integrat e-sănătate la Spitalul Județean Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Consiliul Judetean Alba a adoptat in cadrul sedintei de astazi proiectul „Implementarea unui sistem informatic integrat e-sănătate la nivelul Spitalului Județean de urgență Alba”, în vederea finanțării lui prin Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POSCCE) 2007-2013, proiect depus de către spital în anul 2011.

Este vorba de realizarea unei baze de date integrate la Spitalul Județean de Urgență Alba, prin care să se poată ține o evidență clară pentru fiecare pacient, salon, secție, decontari ale CJAS şi ce va face parte ulterior, dintr-un sistem informatic integrat e-sănătate national.

Contributia CJ Alba este în valoare totală de 2.007.134,20 lei, din care 1.398.660,90 lei sunt fondurile europene nerambursabile solicitate și restul sunt contribuțiile la cheltuieli eligibile și neeligibile.

Inițial proiectul fusese respins din cauza neîndeplinirii punctajului necesar, însă, ulterior proiectul a fost reconsiderat de catre Ministerul Informațiilor și Societății Informaționale, fiind declarat eligibil pentru finanțare.

În acest sens, Nicoleta Coșarcă, directorul Spitalului Județean de Urgență Alba, a depus la minister o contestație în ceea ce privește respingerea proiectului, iar contestația a fost acceptată. Urmează ca în următoarele 60 de zile să fie deja semnat contractul dintre beneficiar și finanțator și să înceapă efectiv lucrările de implementare a sistemului informatic.

Valoarea totală a proiectului este de 2.007.134,20 lei. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 1.427.205,00 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă 1.398.660,90 lei, iar cofinanțarea eligibilă a beneficiarului de 28.544,10 de lei


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea