Rămâi conectat

Curier Județean

Sistem de colectare a apelor uzate în satul Deal, comuna Câlnic: Undă verde din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Locuitorii satului Deal din comuna Câlnic vor putea beneficia în curând de înființarea sistemului de colectare a apelor uzate printr-o investiție de aproape 5 milioane de lei.

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat marți, 6 decembrie, emiterea acordului de mediu pentru înființarea sistemului de colectare a apelor uzate în satul Deal, comuna Câlnic.

Investiţia ce urmează a fi realizată se află în România, Regiunea de dezvoltare Centru, judeţul Alba, în intravilanul şi extravilanul satului Deal şi satului Câlnic, Comuna Câlnic.

Obiectivul proiectat se găseşte în întregime pe domeniul public al statului în teritoriul administrativ al comunei Câlnic. Proiectul cuprinde înfiinşarea reţelei de canalizare menajeră în satul Deal.

Necesitatea investiţiei se evidenţiază prin următoarele:

– asigurarea furnizării de servicii de utilităţi corespunzătoare din punct de vedere calitativ şi cantitativ standardelor Uniunii Europene;
– se elimină poluarea apelor subterane şi a celor de suprafaţă;
– se reduc efectele negative asupra calităţii aerului în zonele unde apele uzate menajere sunt evacuate necontrolat (la nivelul solului materialul organic intră in fermentaţie anaerobă şi aerobă, producând mirosuri persistente);
– se elimină contaminarea solului şi a vegetaţiei din zonă;
– se intervine în mod pozitiv asupra perspectivei de dezvoltare economică a localităţii;
– se monitorizează cantităţile de apă evacuate (asigurând taxarea în funcţie de cantitatea preluată şi evacuată), ceea ce conduce la o gospodărire cât mai judicioasă a apei potabile.
– stimularea creşterii economice prin îmbunătăţirea generală a infrastructurii în regiune.

Valoarea totală a investiţiei 4.711.000,25 de lei cu TVA.

Proiectul cuprinde înființarea reţelei de canalizare menajeră în satul Deal. Pentru realizarea acestei investiţii s-a proiectat reţea de canalizare menajeră cu curgere gravitaţională în lungime totală de 2789 metri.

Soluţia tehnică adoptată a fost concepută pornindu-se de la premisele celei mai bune calităţi: grad de adecvare, eficienţa economică a soluţiei de proiectare, materialelor, locaţiei alese în condiţiile unor constrângeri de ordin bugetar fireşti.

Reţeaua de canalizare este de tip separativ, dimensionată în conformitate cu reglementările tehnice în vigoare şi normele igienico-sanitare şi de protecţia mediului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea