Rămâi conectat

Curier Județean

Sindicatul ”Viitorul Mineritului”: Apel la decenţă și solidaritate a tuturor românilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

*Să sărbătorim 1 Decembrie aşa cum se cuvine. Nu deturnați Ziua Națională!

Sindicatul „Viitorul Mineritului” din Roșia Montană denunță tentativa de deturnare a sărbătorii Zilei Naționale prin proteste anti-minerit anunțate de protestatarii proiectului minier chiar în orașul marii Uniri, Alba Iulia, și face un apel adresat tuturor românilor să nu se angreneze în manifestări violente sau politice, care au alt scop decât aniversarea zilei naționale. 1 Decembrie este sărbătoarea tuturor românilor și așa trebuie să rămână!

De Ziua Unirii, Sindicatul „Viitorul Mineritului” îndeamnă oamenii să poarte cu mândrie tricolorul românesc roșu, galben și albastru și nu steagul roșu, alb și verde al altui popor. Cu această ocazie, SVM le urează tuturor românilor „La mulți ani!”, prosperitate și demnitate!

1 Decembrie este cea mai importantă zi a României și merită să fie tratată cu respect. De Ziua Națională trebuie să fim solidari, să ne gândim la trecutul patriei noastre, să îi comemorăm pe cei care au luptat pentru unitatea tuturor românilor și să privim înainte, cu speranța că vom putea munci și trăi în continuare la noi în țară și că le vom putea oferi un viitor mai bun copiilor noștri”, a declarat Cristian Albu, liderul Sindicatului „Viitorul Mineritului” din Roșia Montană.

Anul trecut, manifestările aniversare de 1 Decembrie au fost umbrite de acțiunile denigratoare ale unor grupuri restrânse de persoane, care au preferat să scandeze împotriva proiectului minier propus pentru Roșia Montană și să arboreze steaguri roșu-alb-verzi decât să celebreze Ziua Națională cu tricolorul românesc. Aceștia au ignorat atât importanța acestei zile, cât și dorința miilor de moți de a avea un trai decent, prin minerit.

Oricine are dreptul la liberă exprimare în România, nu contestăm acest lucru și îi respectăm pe toți românii deopotrivă. Ne dorim însă să putem sărbători în acest an Ziua Națională așa cum se cuvine și îi invităm și pe cei care sunt împotriva proiectului minier să dea dovadă de respect față de România și de români și să nu facă circ ieftin de dragul publicității”, a adăugat Cristian Albu. „Facem apel la toți românii de bună credință să nu se lase antrenați în astfel de acțiuni de propagandă, împotriva mineritului, o activitate care a pus pâine pe masă la milioane de oameni, de când există România”, a completat el.

Sindicatul Viitorul Mineritului reprezintă dreptul la o viață decentă pentru mii de locuitori din zona Roșiei Montane care își pun speranțele într-un viitor mai bun prin revigorarea mineritului aurifer în Munții Apuseni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție

Bogdan Ilea

Publicat

în

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție Jandarmeria Română împlinește în acest an 174 de ani de la înființare, iar Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba a pregătit activități pentru publicul interesat. Cu prilejul sărbătoririi a 174 de ani de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea