Rămâi conectat

Cultură Educație

Simpozion: “Sebeşul – între medieval și modern”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La sfârşitul acestei săptămâni, Turnul Rotarilor din Sebeş a găzduit Simpozionul „Sebeşul – Între medieval şi modern”.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia GISAS Sebeş în parteneriat cu Clubul Rotary, Liceul Tehnologic Sebeş şi Colegiul Naţional „Lucian Blaga” și a făcut parte din proiectul „Zilele Cetăţii Muhlbach – MedievalFest”, desfăşurat în intervalul 15 august – 15 noiembrie a.c. şi finanţat de Primăria Municipiului Sebeş.

Festivalul Cetăţii Muhlbach – MedievalFest 2012, ediţia I, a avut rolul de a reda Sebeşului importanţa şi locul între cele şapte cetăţi transilvane medievale de altădată, de a reînvia la Sebeş tradiţia medievală, importanţa promovării culturii şi istoriei locale în rândul tinerilor, de a creşte rolul tinerilor ca multiplicatori ai culturii şi tradiţiilor locale. Acest festival nu ar fi fost posibil fără sprijinul Primăriei Sebeş”, a precizat Rodica Groza, preşedintele Asociaţia GISAS Sebeş.

Simpozionul „Sebeşul – între medieval şi modern” a fost structurat pe trei secţiuni. La secţiunea de lucrări ştiinţifice au fost abordate subiecte precum istoria oraşului, monumente istorice medievale, personalităţi de ieri şi de azi ale oraşului Sebeş. Concursul de eseuri a avut ca şi temă „Pledoarie pentru diversitate”, iar expoziţia-concurs de fotografie „Sebeşul de ieri şi de azi” a reunit în exclusivitate poze realizate de elevi. Cele mai bune lucrări au fost recompensate cu premii în bani, valoarea totală a acestora fiind de 2.000 lei.

Sperăm ca acest simpozion să devină tradiţie şi să diversificăm cercetarea istoriei locale şi prin intermediul istoriei orale, percepţia oraşului, a monumentelor sale în memoria colectivă, legendele sale transmise din generaţie în generaţie”, a mai spus Rodica Groza.

La evenimentul au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, reprezentanţi ai societăţii civile, organizatori, parteneri şi colaboratorii proiectului, părinţi, invitaţi.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea