Rămâi conectat

Ştirea zilei

Simone Albani: „STP se va supune legii şi supravegherii Consiliul Local! Trebuie să aflăm de ce Alba Iulia cheltuie sute de miliarde de lei pe transportul public!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În Alba Iulia avem azi un transport public asigurat la standarde obişnuite, decente, dar la costuri gigantice – sute de miliarde de lei vechi, cu multe trasee inutile şi organizat foarte defectuos. Municipiul nu poate susţine transportul public aşa cum este azi gestionat. Nu ne permitem asemenea cheltuieli! De aceea am cerut în Consiliul Local şi acesta a aprobat săptămâna trecută, un mandat pentru mai mulţi consilieri locali care să supravegeheze şi verifice cum se fac aceste cheltuieli la STP – transportatorul local. Sunt bănuieli serioase şi date care arată că acolo se petrece un abuz pe banii albaiulienilor!

Reacţia conducerii STP, firma de stransport, a fost nervoasă şi violentă. Lansează minciuni în ziare, denigrează consilieri locali şi dezinformează despre legile în vigoare. Aceşi domni de la STP au ajuns să creadă că pot face legea în Alba Iulia după bunul plac! Ei au impresia că pot face orice cu banii noştri şi că nu o să-i controleze nimeni! De aceea salut decizia Consiliului Local de a pune sub supraveghere gestiunea acestui contract de către STP și o consider foarte binevenită.

simone albani1Cei de la STP au ajuns să creadă că ei sunt cei care decid în Alba Iulia bugete, legi şi că sunt mai puternici decât Consiliul Local – cel care reprezintă zecile de mii de albaiulieni! Fals domnilor! Dacă vă puteţi imagina, cei de la STP spun că, vezi Doamne, ei NU sunt obligaţi să răspundă în faţa Consiliului Local şi, ţineţi-vă bine!, că vor face un act de bunăvoinţă (!!!) în a ne prezenta actele nouă, consilierilor locali. Ba mai mult! Ei afirmă că vor alege cui au chef să dea actele şi cui nu!

Vreau să le reamintesc trei lucruri fundamentale celor de la STP, pe care ei le ignoră.
1) Transportul pe raza Municipiului Alba Iulia este organizat PENTRU CETĂŢENII oraşului, reprezentaţi de Consiliul Local, şi nu pentru a se îmbogăţi domnii de la STP şi alţi prieteni ai primarului!
2) Municipiul Alba Iulia, prin Consiliul Local, este cel care a APROBAT contractul cu STP.
3) Municipiul Alba Iulia, prin Consiliul Local, aprobă BANII pentru plata STP.
De aceea Consiliul Local este cel care ARE TOT DREPTUL SĂ VERIFICE ce se petrece în transportul local … şi să afle DE CE pe adresa noastră vin facturi de SUTE DE MILIARDE de lei vechi!!! Avem tot dreptul să aflăm de ce trebuie să vă plătească albaiulienii atâţia bani! Domnilor, vă chem urgent să vă treziţi la realitate! Gata! Vă ajunge cât ați băgat mâna!

În încercarea de a fenta legea, conducerea STP invocă chichiţe legislative şi pasaje obscure de lege! Ba chiar ne dă lecţii nouă, consilierilor locali, cum să ne facem treaba! Resping ferm acest mod prin care conducerea STP ia la rost Consiliul Local, comentând felul în care noi luăm decizii! Proiectul de hotărâre pentru supravegherea STP este perfect legal şi nu e treaba unui operator economic să dea lecţii de legalitate în Consiliul Local!

Directorul STP a invocat în ziarul Unirea din 23 mai și un pasaj din legea 51/2006 (privind serviciile comunitare de utilitate publică), încercând să arate că noi, Consiliul Local, adică dvs cetăţenii … nu aveţi dreptul să îi verificaţi pe el cum toacă zeci de miliarde de lei vechi!

Iată însă ce spune LEGEA domnule Nicola (de la STP), negru pe alb – nu doar pasajele pe care vă place să le citaţi:

„Art. 32. – (1) In cazul gestiunii delegate, autoritatile administratiei publice locale pastreaza, în conformitate cu competentele ce le revin, potrivit legii, prerogativele si raspunderile privind adoptarea politicilor si strategiilor de dezvoltare a serviciilor, respectiv a programelor de dezvoltare a sistemelor de utilitati publice, precum si obligatia de a urmari, de a controla si de a supraveghea modul în care se realizeaza serviciile de utilitati publice, respectiv:

a)   modul de respectare si de îndeplinire a obligatiilor contractuale asumate de operatori, inclusiv în relatia cu utilizatorii;

b)  calitatea serviciilor furnizate/prestate;

c)  indicatorii de performanta ai serviciilor furnizate/prestate;

d)   modul de administrare, exploatare, conservare si mentinere în functiune, dezvoltare sau modernizare a sistemelor de utilitati publice;

e)   modul de formare, stabilire, modificare si ajustare a preturilor si tarifelor pentru serviciile de utilitati publice”.

Domnilor de la STP, vă rog să luaţi că citiţi Legea şi să vă conformaţi! Nu faceţi dvs Legea după bunul plac în Alba Iulia! Puneţi actele pe masă şi aşteptaţi-vă la un control sever şi cinstit pentru cum aţi cheltuit banii! Un transfer de gestiune a unui serviciu către dvs nu înseamnă că aţi devenit stăpâni pe Alba Iulia şi pe portofelul oamenilor!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea