Rămâi conectat

Politică Administrație

Simone Albani: Profitul reinvestit şi neimpozitat este generator de noi locuri de muncă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

  • “Profitul reinvestit şi neimpozitat este generator de noi locuri de muncă”

Guvernul a hotărât ca banii pe care o firmă îi face profit şi îi reinvesteşte să nu mai fie impozitaţi. Măsura susţinută de ani de zile de Partidul Naţional Liberal va intra în vigoare de la 1 iulie 2014. Este un premiu pentru firmele cinstite şi patronii muncitori care pun înainte interesul pe termen lung al firmei, al angajaţilor. Partidul Naţional Liberal a susţinut mereu că în acest fel patronii şi acţionarii vor căuta să facă profit şi să îl ţină la vedere, pentru că astfel îşi vor creşte firmele şi şansele unui profit mai mare în viitor.
Neimpozitarea profitului reinvestit înseamnă bani care rămân firmelor performante şi cinstite să se dezvolte. Banii păstraţi în economia reală le vor permite să angajeze noi oameni. Statul nu este afectat, ci din contră, statul investeşte practic aceşti bani pe mâna firmelor. Creându-se locuri de muncă se vor plăti taxe. Realizându-se investiţii, se va crea TVA care va ajunge tot la bugetele naţionale şi locale. E un mod de a multiplica nu doar banii firmelor prin dezvoltare, ci şi banii care revin mai târziu statului.
În acelaşi timp, este o modalitate de a stimula economia şi consumul, cu alte cuvinte este o măsură care lasă bani reali în economia reală pentru a circula. Ea are şi rolul de a scoate la lumină banii pe care firmele preferau să îi ascundă, să îi ducă într-o zonă gri ca să nu îi dea statului. Astfel, cei cu intenţii cinstite au la îndemână un mijloc de a folosi banii pentru a-şi creşte firma la vedere.
Neimpozitarea profitului reinvestit este şi un sprijin pentru economia judeţului Alba şi a oraşului Alba Iulia, pentru firmele corecte care fac profit şi care sunt stimulate acum să se dezvolte, în primul rând pentru a dezvolta noi linii de producţie cu angajaţi noi. Avem astfel de firme la noi în oraş şi judeţ care s-au ocupat mereu de dezvoltare, transparent, şi care sunt embleme pentru Alba. Sunt însă şi multe firme mici pentru care această decizie va fi un balon de oxigen şi poate pentru unele chiar o rampă de a se lansa şi dezvolta înspre marile afaceri.
Şi nu doar atât: prin creşterea cifrei de afaceri a acestor firme va creşte cota de TVA şi din alte impozite ce se cuvine judeţului Alba, permiţând autorităţilor locale să investească în educaţie, sănătate şi infrastructură. Este şi cazul proiectelor susţinute în acest an de bugetul local care tocmai a fost votat la Alba Iulia. Partidul Naţional Liberal îşi ţine astfel promisiunea să promoveze proiecte care să dezvolte oraşul, economia, locurile de muncă şi investiţiile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea