Ziarul Unirea

Simone Albani: adevăratul bilanţ al lui Mircea Hava – un oraş în criză, fără locuri de muncă

    În aceste zile o acţiune aproape fără precedent de propagandă ni-l prezintă pe domnul Mircea Hava în tot felul de ipostaze în care nu l-am mai văzut până acum: pe şantiere, dând declaraţii despre „te miri ce” prin ziare şi mai ales pozând artistic şi înduişător pe lângă monumente ale istoriei noastre, ale compatrioţilor noştri. Ai spune chiar că după luni şi ani de zile Hava s-o fi întors la treabă! De la acţiunile în care scotea cu forţa copii de la licee ca să vină să se plimbe prin şanţurile Cetăţii, de pe vremea când devasta Parcul Custozza, nu l-am mai văzut atât de dornic să-şi facă „imagine”.
Să fim serioşi, toţi care locuim în Alba Iulia ştim că tot acest „film” e tras de păr. E doar o plimbare a lui Hava cu aparatul de filmat şi cu fotograful prin oraş. E campanie electorală şi e singura perioadă în care Hava lucrează: aşa cum zicea cineva, Hava se activează la maxim când vin alegerile pentru că e vorba de locul lui de muncă. În rest, e atât de liniştit şi politicos încât îi trimite pe oameni să îşi vadă de viaţa lor timp de 4 ani şi nu îi deranjează cu nimic. Nici măcar cu nişte locuri de muncă sau investiţii!
Când o să vedeţi ce poze de „Oscar” îşi trage Hava prin oraş zilele astea, îţi vine să te întrebi, ca într-o melodie: „de unde nene atâta bănet?”. Ba chiar din acele poze vei putea să crezi că locuieşti în Roma sau Atena – aşa sclipitor va arăta totul! Pardon, Germania, că domul Hava ne-a comparat nivelul de trai cu fraţii noştri de nivel de trai de la Berlin.
Dar din nou, cei care locuim aici, în Alba Iulia, ştim că nu e nimic sclipitor în ce a făcut Hava. El se „trage” în poze cu istoria, dar istoria nu e a lui – e a oraşului! Nu e nimic sclipitor în ce face Hava pentru că oraşul sărăceşte. Acesta e adevărul pe care încearcă să îl ascundă Mircea Hava, primar de 18 ani al unui oraş care decade – nu creşte. Nimic din ce face Hava nu ajunge să se simtă în nivelul de trai al oamenilor. Nici modernizările din Cetate, unde ar fi avut ocazia să pluseze! Acolo nu vin turişti. Pur şi simplu Cetatea nu aduce bani, iar Hava trebuie să se recunoască depăşit pentru asta! Zecile de mii de turişti anunţaţi sunt o poveste! Jignitoare chiar! Tot o poveste sunt articolele publicitare în care Hava zâmbeşte şi ne spune că se cheltuie 100 de mii de lei pe promovare. Am mai auzit povestea asta. Nu s-a întâmplat nimic.
S-a pus în funcţiune în Alba Iulia o maşinărie de poveşti frumos colorate şi ilustrate care are în centru un personaj Mircea Hava, povestitorul şef. Această poveste vrea să îl scape pe Hava după 18 ani cu un nou mandat! Doar că încet, încet, în Alba Iulia totul a devenit gri iar poleiala aruncată la alegeri de un primar uzat şi depăşit nu mai ţine. În 2012 avem nevoie de un primar care să se ocupe de oameni, care îi înţelege şi care … înţelege că trăieşte într-o Alba Iulia sărăcită, nu într-o Germanie bogată!

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

ADEZIUNE PLUS ALBA

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: „România are nevoie de un nou premier: responsabil, puternic și bun profesionist”

România are nevoie de un nou premier: responsabil, puternic și bun profesionist, astfel încât să poată gestiona criza sanitară și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

24 Comentarii

km0 29 martie 2012 at 21:08

Hava crede ca in Alba Iulia se traieste ca in Germania.
Unde sunt locurile de munca pe care el se lauda ca le-a creat?
Alba Iulia are investitori autohtoni marunti si cam atat ca pe cei straini ii numeri pe degetele de la o mana. Nu sa prea chinuit edilul sa aduca altii noi.
Dar ce sa-i ceri cand el nu are nici un fel de interes , ba chiar mai mult se numara printre personajele care au votat reducerea pensilor si a salarilor. Nu e destul ca nu avem unde muncii pe deasupra mai si taie din leafa celor care se chinuie din greu sa tina o slujba si o familie.

derp 29 martie 2012 at 23:37

gresit prietene, interesul lui este sa protejeze clica locala: transportul, gunoiul, etc. nu sa aduca investitori seriosi. La competitie serioasa, clica lui hava n-ar avea sanse si ar disparea! Cu investitori seriosi, salariile probabil ar creste dar nu cu mult.

Besnik 29 martie 2012 at 21:35

Zilele trecute treceam prin cetate, cetatea cu care se lauda domnul Hava, ghici ce nici bine nu s-au terminat lucrarile si deja unele caramizi incep sa se desprinda, unele pietre cubice lipsesc sau s-au desprins. Domnule Hava de ce nu remediati problemele, pentru ca nu sunt bani la buget ? De ce nu sunt la buget ? Pentru ca nu sunt locuri de munca in oras care sa se taxeze si sa intre la bugetul local !

adevar graiesc 29 martie 2012 at 21:36

eu unul m-am saturat de acest simone albani si celalalt …florin roman,sunt ca ciulinele si urzica…nici o necesitate,beneficiu, dar apar zilnic in calea ta,fara sa vrei.in fiecare zi cand intru pe ziarulunirea.ro ei sunt prezenti cu articole care nu relateaza nimic decat atacuri la persoana lui hava sau dumitrel.ma intreb…au obsesii,cosmaruri cu aceste personaje?PENTRU CA DE CATEVA LUNI DE ZILE MA DISPERA CU OBSESIILE SAU COSMARURILE LOR.domnilor simone si florin cititi cu atentie aici…vreti functiile persoanelor atacate de voi zilnic?doriti altceva?ok…iesiti in presa locala si spuneti in scris ce doriti.ATAT!Ajunge,poate veti si primi ce doriti.dar atacand aceleasi personaje….zilnic…nu relateaza decat faptul ca sunteti 2 disperati.

derp 29 martie 2012 at 23:38

pai si hava nu te dispera… ca e facut din acelasi ca_cat… pardon aluat ca ceilalti doi pe care-i numesti tu!

km0 29 martie 2012 at 23:41

mai taci mai pacaliciule. Ce au facut ma estia 2 Hava si Dumitrel in afara de a distruge economia orasului.
Vrem schimbare ca ne-am saturat de oameni care nu au nici un fel de interes de a ajuta orasul asta.

noname 29 martie 2012 at 21:42

simone albani si celalalt …florin roman sunt stan si bran ai albei

ardeleanul34 30 martie 2012 at 12:02

Gresit amica…Ai tai de la PD-L sunt cu mult peste orice comedie existenta pe acest pamant. Numai ca din pacate aceasta comedie pentru voi este o drama pentru o tara intreaga. Asa ca Rusinica tie si celor pe care ii sprijini tu!!!

Luci_V 29 martie 2012 at 22:00

Incepe campania si iar o sa auzim de la hava si dumitrel cum se lauda ca ei sunt gospodari bla bla dar daca-i iei la bani marunti nu poa sa iti zica 2 lucruri pe care le-au facut pentru locuri de munca…trist

mihai_r 29 martie 2012 at 22:12

Eu m-am saturat sa vad cu sub Hava si Dumitrel pleaca toti tinerii din oras. aceleasi povesti din partea lor – dar la ce ne foloseste ca fac tot felul de sindrofii, sezatori, „ziua sanatatii” samd? îi intreaba cineva, îi ia cineva de guler cu locurile de munca? au habar nu sau nu? Mi se pare evident insa ca nu

Romica 30 martie 2012 at 6:19

Muta-te , domnule, in Aiud ca e ”plin” de locuri de munca! Face liberalul Josan in Aiud numai ”minuni”. De regula cu lumina stinsa.

Nasu 30 martie 2012 at 8:27

Domnule Albani, dupa cum bine imi aduc eu aminte, campania ati inceput-o dumneavoastra atunci cand v-ati apucat de improscat cu noroi pe cei care la aceasta ora se afla la conducerea judetului si a administratiilor locale. Ai dumneavoastra liberali au improscat cu noroi tot ceea ce inseamna primar, viceprimar sau consilier PDL, indiferent de valoarea pe care o au si au demonstrato.
Spuneati despre „o maşinărie de poveşti frumos colorate şi ilustrate”, masinaria dumneavoastra de care este ca vitanja nu poate fi numita. Credeti ca albaiulienii sunt niste tampiti, alienati mintali sau stiu eu cum? Credeti ca l-au votat pe Hava de prosti? Imi pare rau ca prin ceea ce afitm,ati dumneavoastra si ceilalti membri din varful piramidei liberale faceti albaiulieni tampiti. Ce sa spun atunci dsespre aiudeni mei. Si astia sunt prosti nu? L-au dat jos pe josan de rau in 2000 si dupa patru ani, cand din taranist a devebit liberal l-au reciclat si l-au pus iar primar crezand ca face ceva. Nu a facut mai nimic si l-au mai votat odata. Daca nu aveti nevoie de Hava in Alba Iulia mutatil la Aiuid, poate asa vom avea si noi un primar mai bun, ca al nostru…..

alexandru 30 martie 2012 at 9:32

da simone albani ai dreptate. masinaria de povesti cu ilustrate colorate marca hava s-a pornit din nou. are site, are poze, are utilaje pe santiere.dar si masinaria de aruncat cu rahat in altii marca pnl s-a pornit din nou.si improasca la greu, desi in alba iulia nu au fost atatea proiecte in derulare in toata istoria orasului.intr-adevar punctele slabe ale primarului sunt cele legate de o zona economica industriala si de masacrarea zonelor verzi.dar pana la urma un primar trebuie sa faca administratie publica, nu sa caute investitori.cum tot la fel ar trebui sa fim noi investitori, nu sa cautam investitori. aici avem o problema nationala cu spiritul de antreprenor. de exemplu scaunele tale puteau fi facute de orice atelier micut romanesc. dar nu sunt, pt. ca noi romanii asteptam mereu ceva de la un guvern, de la un primar, in loc sa construim ceva.la vot se va vedea care masinarie a functionat perfect. deocamdata imaginea este asta( si nu cred ca este neaparat o imagine corecta): hava face poze la zecile de santiere, pnl arunca cu noroi in zecile de santiere.publicul va decide.si hava va ramane din nou primar.usl alba a ratat din nou o sansa istorica de a prinde primaria alba. nu trebuia sa faceti altceva decat sa il ingropati pe hava in anonimat si sa veniti doar cu idei pozitive: vom face parc industrial, vom face zone verzi, avem o alta viziune asupra dezvolatrii orasului etc…in schimb voi la fiecare propozitie ati folosit numele lui hava.a devenit o obsesie pt voi, la fel ca basescu.si de asta lumea va percepe ca pe niste dusmani politici, nu ca pe o alternativa.si daca tot vorbim de greseli, sa enumeram si greselile voastre: proiect capitala europeana-o gogorita, pod la paclisa-o enormitate de prostie, si zona de dezvolatre aiud-ocna mures….????/ adica cum zona de dezvolatre? ati unit doi cai bolnavi la o caruta?in rest usl e pe drumul cel bun, a inceput din nou traseismul politic, si brusc baronul de caras severin este cel mai mare castig politic pentru pnl, daca hava s-ar inscrie maine in pnl, ar fi o chetiune astronomica, ati ridica in slavi rpoiectele lui si grija fata de concetateni. in general romania ar avea nevoie de o noua clasa politica.dar e dificil sa faci asta.aproape imposibil.asa ca vom dicuta la nesfarsit despre aceeleasi personaje.dupa 20 de ani de democratie romania nu mai are industrie, nu mai are banci proprii, nu mai are resurse minerale, nu mai are nimic.in schimb clasa politica prospera sub ochii indiferenti ai unui popor care refuza sa gandeasca singur.nopate buna alba iulia. simone albani ne vorbeste de pozele lui hava. intr-un articol cu poza stralucitoare a lui simone alaturi de cetatea lui hava.simone albani nu pozeaza, el construieste parcuri industriale.se pregatseste sa intre la prinatat tableta unei tipe care se chinuie sa para inteligenta.urmeaza clement negrut care sapa la greu pe santierul autostrazii. dobra nu vine azi.e mai discret de cand fratele zace la puscarie pentru ca a returnat tva la o firma a partidului,. fara ca ea sa aiba tva de returnat.ceva zute de mii de euro. in timp ce seful lui, nenea boc, se chinuia sataie sin salarii, si sa impoziteze pensii. nenea dobra dadea cadou 300.000 euro firmei pomponio.si fratele lui e senator. si daca vom dormi si la toamna, va ramane senator. noapte buna alba iulia,orasul unde nu se intampla niciodata nimic.nopate buna.

selena 30 martie 2012 at 9:57

pana la urma hava is merita soarta de a a fi „improscat ” cu noroi, si-a castigat acest drept un ultimii 4 ani in care a facut ce a fost mai bine pentru buzunarul lui si al prietenilor. e bine ca exista oameni, ca autorul articolului, care au curaj sa zica cum stau lucrurile in realitate, si nu baga capul in pamant.

Aurelian 30 martie 2012 at 10:51

Lasa mai Albanii, ca Hava are ce spune la bilant, pe cand tu si Piticul Atomic impreuna cu PeNaLi, aveti ceva de spus, numai cand va va intreba DNA. Nu mai „murii” de grija lui Hava, ca oricum nu te asculta nimeni, iar romanii au o vorba, „cainele moare de drum lung, si prostul de grija altuia”.
Criza financiara, „nu a inventato Hava”, ci a inceput de la americani. Ca orasul ii in criza, nu ii mare descoperire, in criza ii toata Romania, Europa, SUA, deci toata lumea, si a fost adusa in Romania cu ajutorul lui Fosganian, si a guvernului iresponsabil Tariceanu. Ca ii somaj in Alba, intreabati colegii de partid, de ce „au mantuit fabricile” din Alba. Din lipsa de informatii reale, ca Marinarul, va taiat „conducta” cu DGIA, duceti o Campanie Electorala pe bajbaite si bazata pe minciuna!

Dumitru Radu Cormoș 30 martie 2012 at 11:19

Vai de ea politică!
Vai de ea țară!
Alegătorule, dacă n-ai ce spune … ascultă!

Eu știu cu cine votez!

Aurelian 30 martie 2012 at 11:23

Pe cine sa asculte alegatorul, ca numai prostii se spun, si numai prosti vad. Nu toata lumea ii diplomat, ca sa se simpta bine in compania prostilor!

Val Vartej 30 martie 2012 at 13:17

Ai dreptate Aurelian, de aceea te reneaga toata lumea!

Avraam 30 martie 2012 at 13:46

In Romania toata lumea vrea schimbare, dar sa se schimbe restul, nu si cel in cauza.
FUNCTIA E TRECATOARE,MESERIA E NEMURITOARE!!!!!!!!!!!!!!

Aurelian 30 martie 2012 at 15:08

Ai dreptate Val Vartej, nu stiam de ce „ma durea in fund”, azi dimineata cand m-am sculat. Acum imi dau seama, ma durea de parerea ta, si ca ma reneaga USL!

Dr. Jivago 30 martie 2012 at 18:35

Cred ca mai degraba erai constipat Aurelian, cand te durea in fund,… de la atata „rahat”…

selena 30 martie 2012 at 18:06

Hava a facut ceva bun pentru Alba Iulia: si-a angajat nevasta la universitate, baiatul la ministerul lui madam Udrea, unde are leafa mai mare decat taticul si fetitita la OIPOSDRU Cluj. N-a uitat nici de nora, platita regeste din fonduri europene la PAEM.

Netocratia 30 martie 2012 at 21:34

Si a mai declarat, alaltaieri, in ,,Gandul”ca decat sa se mai recupereze ,,10 la suta si ceva ”din salariile bugetarilor,, mai bine s-ar construi ceva”.
Insa il intelegem -trebuia sa incheie rotund, ca tot a votat cot la cot in BPN al Pdl, cu Udrea si Frunzaverde, taierile de pensii si salarii.
Frunzaverde a plecat in PNL,iar dl.H.este in offsaid.

momaie 31 martie 2012 at 19:43

Aureliene nu ti-au dat astia leafa pe luna asta?Vezi ca in curand s-ar putea sa nu mai primesti nimic pentru ca Hava si toti ai lui vor cadea rand pe rand ca iarba sub coasa.Bravo liberali!

Comentariile sunt oprite