Rămâi conectat

Politică Administrație

Simone Albani: adevăratul bilanţ al lui Mircea Hava – un oraş în criză, fără locuri de muncă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    În aceste zile o acţiune aproape fără precedent de propagandă ni-l prezintă pe domnul Mircea Hava în tot felul de ipostaze în care nu l-am mai văzut până acum: pe şantiere, dând declaraţii despre „te miri ce” prin ziare şi mai ales pozând artistic şi înduişător pe lângă monumente ale istoriei noastre, ale compatrioţilor noştri. Ai spune chiar că după luni şi ani de zile Hava s-o fi întors la treabă! De la acţiunile în care scotea cu forţa copii de la licee ca să vină să se plimbe prin şanţurile Cetăţii, de pe vremea când devasta Parcul Custozza, nu l-am mai văzut atât de dornic să-şi facă „imagine”.
Să fim serioşi, toţi care locuim în Alba Iulia ştim că tot acest „film” e tras de păr. E doar o plimbare a lui Hava cu aparatul de filmat şi cu fotograful prin oraş. E campanie electorală şi e singura perioadă în care Hava lucrează: aşa cum zicea cineva, Hava se activează la maxim când vin alegerile pentru că e vorba de locul lui de muncă. În rest, e atât de liniştit şi politicos încât îi trimite pe oameni să îşi vadă de viaţa lor timp de 4 ani şi nu îi deranjează cu nimic. Nici măcar cu nişte locuri de muncă sau investiţii!
Când o să vedeţi ce poze de „Oscar” îşi trage Hava prin oraş zilele astea, îţi vine să te întrebi, ca într-o melodie: „de unde nene atâta bănet?”. Ba chiar din acele poze vei putea să crezi că locuieşti în Roma sau Atena – aşa sclipitor va arăta totul! Pardon, Germania, că domul Hava ne-a comparat nivelul de trai cu fraţii noştri de nivel de trai de la Berlin.
Dar din nou, cei care locuim aici, în Alba Iulia, ştim că nu e nimic sclipitor în ce a făcut Hava. El se „trage” în poze cu istoria, dar istoria nu e a lui – e a oraşului! Nu e nimic sclipitor în ce face Hava pentru că oraşul sărăceşte. Acesta e adevărul pe care încearcă să îl ascundă Mircea Hava, primar de 18 ani al unui oraş care decade – nu creşte. Nimic din ce face Hava nu ajunge să se simtă în nivelul de trai al oamenilor. Nici modernizările din Cetate, unde ar fi avut ocazia să pluseze! Acolo nu vin turişti. Pur şi simplu Cetatea nu aduce bani, iar Hava trebuie să se recunoască depăşit pentru asta! Zecile de mii de turişti anunţaţi sunt o poveste! Jignitoare chiar! Tot o poveste sunt articolele publicitare în care Hava zâmbeşte şi ne spune că se cheltuie 100 de mii de lei pe promovare. Am mai auzit povestea asta. Nu s-a întâmplat nimic.
S-a pus în funcţiune în Alba Iulia o maşinărie de poveşti frumos colorate şi ilustrate care are în centru un personaj Mircea Hava, povestitorul şef. Această poveste vrea să îl scape pe Hava după 18 ani cu un nou mandat! Doar că încet, încet, în Alba Iulia totul a devenit gri iar poleiala aruncată la alegeri de un primar uzat şi depăşit nu mai ţine. În 2012 avem nevoie de un primar care să se ocupe de oameni, care îi înţelege şi care … înţelege că trăieşte într-o Alba Iulia sărăcită, nu într-o Germanie bogată!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de milion, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de milion, lansată în SEAP Primăria orașului Cugir a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru semnarea unui contract de concesiune a Serviciului Public de gestionare a câinilor fără stăpân din localitate. Valoarea totală estimată a contractului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea