Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

ŞI TU POŢI DEVENI POLIŢIST – campanie a Poliţiei Române în toate liceele din județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada aprilie – iunie şi octombrie – decembrie, Poliţia Română desfăşoară o amplă campanie de promovare a profesiei de poliţist în rândul liceenilor, intitulată „ Şi tu poţi deveni poliţist!”

politie campanie scoalaInspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin poliţişti ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, ai Serviciului Resurse Umane şi ai Compartimentului Relaţii Publice, derulează această campanie în toate liceele din judeţul Alba, promovând profesia de poliţist în rândul elevilor din clasele a XI- a şi a XII-a.

Astfel de activităţi au avut loc şi joi, 23 aprilie a.c., când poliţiştii au fost prezenţi la Liceul „Horea Cloşca şi Crişan” din Abrud şi la Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Cîmpeni. Peste 150 de elevi din cele două licee, au fost informaţi în legătură cu oferta educaţională şi modalitatea prin care pot deveni poliţişti.

Au fost discutate aspecte legate de abilităţile necesare unui poliţist, misiunile posibile, avantajele oferite tinerilor ce urmează  şcolile de poliţie (gratuitate la cazare şi masă, un loc sigur de muncă la finalizarea studiilor), fiind totodată prezentat şi un film realizat la Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan din Cluj Napoca, o instituţie care funcţionează după cele mai înalte standarde europene, având condiţii excelente de pregătire a elevilor.

Elevii au fost invitaţi să se gândească la posibilitatea alegerii unei cariere în poliţie şi au fost încurajaţi să se pregătească din timp pentru o eventuală admitere la o şcoală ce pregăteşte viitori poliţişti.

Instituţiile de formare profesională iniţială ale Ministerului Afacerilor Interne sunt Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” şi şcolile postliceale. Academia este o instituţie de învăţământ superior acreditată, din reţeaua de stat. Face parte din categoria universităţilor de educaţie şi cercetare, desfăşoară activităţi de învăţământ superior, organizate prin programe de studii universitare de licenţă, de studii universitare de masterat şi de studii universitare de doctorat, în domenii şi specializări acreditate, precum şi alte forme de pregătire, de perfecţionare şi specializare.

Şcolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne fac parte din sistemul naţional de învăţământ sunt Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

I.P.J. Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

RMGC propune noi revendicări în România: se concentrează pe două inițiative cheie. Situația de la Roșia Montană.

Bogdan Ilea

Publicat

în

RMGC propune noi revendicări în România: se concentrează pe două inițiative cheie. Situația de la Roșia Montană Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), compania care administrează proiectul minier aurifer de la Roşia Montană, a cerut Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) să extindă licența de exploatare a zonei auro-argintifere pentru un termen suplimentar de cinci ani. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea