Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Sfaturile lui Michael Kreft von Byern, preşedintele CTCI a Germaniei, pentru ca Alba Iulia să devină o „bijuterie” a turismului românesc şi european

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Michael Kreft von Byern prezentare Europa Park la Alba Iulia26Michael Kreft von Byern, preşedintele Comitetului de Turism al Camerei de Comerţ şi Industrie Germania şi reprezentant al Consiliului de Administratie Europa Park – al doilea ca mărime din Europa,  s-a aflat într-o vizită la Alba Iulia, pentru a le împărtăşi reprezentanţiilor administraţiei locale şi judeţene din experienţa sa de peste 25 de ani în turism, respectiv pentru a le oferi câteva sugestii, sfaturi despre cum să transforme oraşul Alba Iulia într-o destinaţie mai atractivă atât pentru turişti cât şi pentru investitori. 

Vizita dânsului nu este întâmplătoare. El venit în Alba Iulia la invitaţia reprezentanţilor autorităţilor locale, care au dorit să afle strategii de dezvoltare turistică de la un expert în domeniu pentru un viitor   proiect „CityLOGO”, finanţat de Uniunea Europeană şi care are ca obiectiv pentru Alba Iulia elaborarea unui Plan Local de Acţiuni care să stea la baza unor proiecte ce urmează să crească atractivitatea turistică a oraşului.

Michael Kreft von Byern prezentare Europa Park la Alba Iulia10Acesta a susţinut astăzi o conferinţă de presă la Hotel Medieval, la care au participat primarul Mircea Hava, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, Nicolaie Moldovan, city managerul oraşului, Sorin Bumb city managerul judeţului şi  şefa Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Alba Iulia, Silvia Moldovan.

Aflat de vineri în oraşul Marii Uniri, domnia sa a vizitat Alba Iulia şi a avut întrevederi cu reprezentanţii autorităţiilor publice locale şi judeţene dar şi cu arhitecţi, reprezentanţi ai Muzeului Unirii şi ai Bibliotecii Batthyaneum, rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918”, directorul companiei Bosch Blaj şi alţii.

„În primul rând vrea să spun mulţumesc, mulţumesc pentru primirea foarte călduroasă şi mulţumesc că îmi oferiţi ocazia să cunosc capitala ascunsă a României. În aceste trei zile am văzut foarte multe din oraşul dumneavoastră şi în acest moment vreau să vă felicit. Vreau să vă felicit pentru munca realizată şi să vă felicit că mi-aţi dat ocazia să văd un mod bun, corect şi frumos de a utiliza mijloacele şi fondurile Uniunii Europene pentru a-ţi dezvolta un oraş într-o manieră înfloritoare(…) Aveţi ceva mult mai important, aveţi o piesă autentică de cultură, o perlă a culturii europene aici la dumneavoastră, la faţa locului „, a declarat  Michael Kreft von Byern în deschiderea conferinţei, după care, pe baza exemplului  „Europa Park”, al doilea parc de distracţii ca mărime din Europa după Disney Land, prezentând un filmuleţ cu istoria parcului acesta a încercat să adapteze strategiile lor la dezvoltarea oraşului Alba Iulia, similare uneori chiar dacă direcţia este diferită.

„Noi mizăm foarte mult pe  calitate pentru a-i entuziasma pe oameni de oferta pe care o avem. Asta trebuie să fie o ofertă de la oameni pentru oameni. Am pus filmuleţul pentru că arată foarte bine despre ce este vorba. Adică este vorba de oameni şi de trăirile lor. Şi exact şi aici este vorba despre acelaşi lucru”, a  explicat acesta.

Michael Kreft von Byern prezentare Europa Park la Alba Iulia06Fondat în 1780,  la început, Europa Park a fost practic un atelier pentru construirea de caleşti. După care a început să construiască primele caruseluri existente, devenind în 1921 primul roller coaster din lemn din Europa. Firma se află printre  primii 5 cei mai mari constructori şi furnizori de echipamente de rulare în parcuri de distracţie, si furnizează şi lucrează pentru cele mai mari parcuri de distracţie din lume. Ideea de bază a pornit de la un fel de vitrină pentru produsele lor, de a arăta ce construiesc, iar în 1975 a fost inaugurat Eruopa Park, pentru a demonstra abilităţile, produselor lor. Europa Park a pornit de la o suprafaţă de 16 hectare şi a ajuns astăzi la peste 90 de hectare. Anul trecut,  a avut 4,5 milioane de vizitatori, performanţă la care a ajuns după mulţi ani de  muncă. În toţi aceşti ani, Europa Park a evoluat de la 130 de angajaţi la 3.500, la care se adaugă cei circa 10.000 de angajaţi în societăţile furnizoare pentru Europa Park.

Acesta a ţinut să menţioneze că, în primul rând, nicio destinaţie turistică nu poate supravieţui doar din turiştii care vin o singură dată, spunând că grupul Michael Kreft von Byern prezentare Europa Park la Alba Iulia21ţintă trebuie să aibă un spectru foarte larg de oameni, să se adreseze tuturor categoriilor de persoane, în special familiilor şi că pentru o dezvoltare durabilă a turismului de succes o companie  investeşte în atracţii, în clădiri dar investeşte foarte mult şi în oamenii care lucrează pentru ei, pentru a-i specializa şi califica în mod continuu.  De asemenea foarte important este să-ţi dai bine seama de unde îţi vin oamenii din grupul ţintă, care este bazinul de captare al turiştilor predilect pentru tine, ca amplasament, a explicat domnul von Byern. Potenţialul mare de care ar beneficia oraşul ar mai fi punerea în scenă a cât mai multe evenimente , bine organizate şi bine mediatizate, cu artişti profesionişti dar şi serviciile gastronomice şi cele de cazare, toate la standarde internaţionale sunt foarte importante. Un exemplu bun dat de acesta legat de oraşul Alba Iulia a fost Ziua Copilului desfăşurată în Piaţa Cetăţii, cu punerile în scenă de la trasul cu tunul, schimbarea Gărzii, şi toate celelalte evenimente care au atras familii întregi. Totodată, acesta a ţinut să precizeze că detaliile, gen statuile din bronz aflate aici, dau plus valoare şi că astfel îi surprinzi pe vizitatori cu ceva ce nu îşi închipuie că găsesc aici.

„Mobilizarea tuturor forţelor din comunitate în aceeaşi direcţie, a forţelor politice, economice, culturale, sociale sunt cele mai importante. Colaboraţi, lucraţi împreună într-o singură direcţie, trageţi cu toţii pe acelaşi drum pentru că doar aşa se poate obţine un efect bun”, a conchis acesta.

Michael Kreft von Byern prezentare Europa Park la Alba Iulia12Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia a ţinut să sublinieze următoarele:  Vizita domnului von Byern  nu este accidentală sau întâmplătoare. Dânsul a venit la invitaţia noastră. După ce terminăm toată marea scenă, noi trebuie să o populăm. Pe această scenă trebuie să se întâmple lucruri interesante, deosebite. Pentru asta, aşa cum am făcut întotdeauna, am chemat oameni care se pricep şi pe cei care ştiu foarte bine lucrurile acestea… Vrem să găsim, metaforic vorbind, regizorul scenariului de aici, pe care să-l urmărim.  Vom chema în Alba Iulia oameni care se pricep în dezvoltarea turismului. Am întâlnit oameni care au venit aici şi au crezut în ce am făcut până acum şi împreună am realizat ceea ce am realizat. Fiţi siguri că vom reuşi să îi adunăm pe toţi cei care vor să se adune pentru acest scop. Avem o mare bogăţie pe care trebuie să o exploatăm. Şi asta facem. Adunăm oameni, îi convingem să vină aici să investească”, a spus primarul Mircea Hava.

Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba a reamintit în discursul său că instituţia pe care o conduce se implică în dezvoltarea infrastructurii, fără de care turismul este de neconceput şi că, la rândul său, CJ Alba are de 8 ani o politică proprie de dezvoltare a turismului în judeţ. Totodată, acesta a ţinut să precizeze că dezvoltarea turistică a judeţului Alba şi a oraşului Alba Iulia nu trebuie să fie subiect de negociere politică. „Alba Iulia este polul de dezvoltare al turismului din judeţul nostru în concepţia noastră (…) Sunt împotriva implicării politicului în dezvoltarea turismului din judeţ. Nu facem negocieri politice cu nimeni pentru dezvoltarea turistică, sau pentru orice alt tip de dezvoltare. Sperăm ca politicienii de doi bani să ne lase în pace, să ne facem treaba”, a spus Dumitrel.

Nicolaie Moldovan: „Vrem să lucrăm cât se poate de mult doar cu profesionişti, doar cu oameni care au reuşit în aceste domenii, să învăţăm de la ei, să încercăm să nu repetăm greşelile lor, să recunoaştem limitele noastre în acelaşi Michael Kreft von Byern prezentare Europa Park la Alba Iulia17timp şi să găsim soluţiile cele mai potrivite pentru a transforma oraşul nostru într-o destinaţie cât mai atractivă”.

La sfârşitul conferinţei, domnul primar Mircea Hava i-a făcut cadou oaspetului german o diplomă, un album de colecţie cu municipiul Alba Iulia şi un album de prezentare turistică şi istorică a României, mulţumindu-i pentru toate cele împărtăşite de domnia sa cu privire la promovarea turistică a municipiului Alba Iulia.

Vă prezentăm mai jos câteva fotografii din cadrul conferinţei:

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea