Rămâi conectat

Ştirea Ta

Sfaturi pentru un păr frumos, în prag de primăvară

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Ne apropiem de primăvară, dar şi de afecţiunile pe care aceasta le aduce cu ea. Căderea părului la femei este una dintre cele mai frecvente probleme apărute în pragul primăverii. În primul rând trebuie să ştii că niciun tratament cosmetic nu poate rezolva această problemă, deoarece ea vine din interiorul organismului.
lMănâncă sănătos
În primul rând este foarte important să urmezi o dietă echilibrată, cu multe vitamine şi minerale. Fructele şi legumele sunt produsele naturale în care zac adevărate mine de ingrediente vitaminizante. Alimentele bogate în zinc (mineral responsabil de întărirea folicului pilos) trebuie introduse şi ele în alimentaţie. Aşadar, pune pe lista de cumpărături produse ca: nucile, midiile, stridiile, creveţii, carnea de pasăre sau urzicile.
Vitamina B stă la baza unui păr frumos şi sănătos, iar căderea părului este un semn clar că aceasta lipseşte cu desăvârşire din organism. Pentru a depăşi această problemă poţi introduce în alimentaţia ta drojdia de bere, peştele gras, ouăle, laptele, germenii de grâu sau untul de arahide.
lAcordă atenţie îngrijirii părului
După ce ai început regimul alimentar sănătos (pe care trebuie să îl ţii o perioadă îndelungată), asigură-te că părul tău primeşte o îngrijire adecvată. Tunde-i periodic vârfurile, renunţă la produsele de coafat care îl degradează intens (fixativ, gel, spumă, ceară etc) dar şi la modalităţile de aranjare care îi fac rău (întins cu placa, tapat, prins strâns în coada etc). De asemenea, la fiecare spălare a părului, după ce îl şamponezi, masează cu grijă scalpul. Astfel va fi stimulată circulaţia sangvină locală, lucru benefic pentru sănătatea părului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

ȘTIREA TA | La Spitalul Județean Alba să nu te duci cu….speranțe multe, dar deșarte: Alba Iulia, oraș fără medic ortoped pediatru

Ziarul Unirea

Publicat

în

ȘTIREA TA | La Spitalul Județean Alba să nu te duci cu….speranțe multe, dar deșarte: Alba Iulia, oraș fără medic ortoped pediatru Lipsa unor medici specialiști pediatri se simte tot mai acut la Alba Iulia. Un nou caz a fost semnalat de un părinte care, ajuns din nefericire cu micuțul la secția primiri urgențe, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea