Sfaturi pentru un păr frumos, în prag de primăvară

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

    Ne apropiem de primăvară, dar şi de afecţiunile pe care aceasta le aduce cu ea. Căderea părului la femei este una dintre cele mai frecvente probleme apărute în pragul primăverii. În primul rând trebuie să ştii că niciun tratament cosmetic nu poate rezolva această problemă, deoarece ea vine din interiorul organismului.
lMănâncă sănătos
În primul rând este foarte important să urmezi o dietă echilibrată, cu multe vitamine şi minerale. Fructele şi legumele sunt produsele naturale în care zac adevărate mine de ingrediente vitaminizante. Alimentele bogate în zinc (mineral responsabil de întărirea folicului pilos) trebuie introduse şi ele în alimentaţie. Aşadar, pune pe lista de cumpărături produse ca: nucile, midiile, stridiile, creveţii, carnea de pasăre sau urzicile.
Vitamina B stă la baza unui păr frumos şi sănătos, iar căderea părului este un semn clar că aceasta lipseşte cu desăvârşire din organism. Pentru a depăşi această problemă poţi introduce în alimentaţia ta drojdia de bere, peştele gras, ouăle, laptele, germenii de grâu sau untul de arahide.
lAcordă atenţie îngrijirii părului
După ce ai început regimul alimentar sănătos (pe care trebuie să îl ţii o perioadă îndelungată), asigură-te că părul tău primeşte o îngrijire adecvată. Tunde-i periodic vârfurile, renunţă la produsele de coafat care îl degradează intens (fixativ, gel, spumă, ceară etc) dar şi la modalităţile de aranjare care îi fac rău (întins cu placa, tapat, prins strâns în coada etc). De asemenea, la fiecare spălare a părului, după ce îl şamponezi, masează cu grijă scalpul. Astfel va fi stimulată circulaţia sangvină locală, lucru benefic pentru sănătatea părului.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei