Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Sfaturi pentru o buna detoxifiere, după sărbători. De ce este importantă şi cum poţi acorda atenţie corpului tău

Dragoş Suciu

Publicat

în

În perioada de după sărbători sunt recomandate mâncărurile uşoare pentru a acorda corpului şi sistemului digestiv o mică pauză. Masa de Paști este îmbelşugată şi bogată în calorii, iar o detoxifiere  este binevenită.

detoxifiereÎncercați, pentru câteva zile, să renunțați la mâncărurile grele, grase și să consumați cât mai multe legume proaspete, fructe sau supe.

Un important pas este să fiți mereu hidratați. Beți cel puțin doi litri de apă pe zi, în care să adăugați și sucul unei lămâi (este bogată în vitamina C și acționează ca detoxifiant) sau alternați apa cu sucul de ghimbir sau limonada.

Dimineața, la micul dejun, consumați sucuri naturale de fructe sau smoothie-uri, în care să combinați fructe cu legume: banane, spanac, țelină, morcov, mere.

Pentru prânz, optați pentru pește sau carne slabă de pui, pe care să le consumați gătite la abur, fierte sau pe grătar, alături de garnituri de broccoli, morcovi, condimentate cu ulei de măsline, usturoi sau busuioc.

Spre după-amiază, dacă doriți o gustare, puteți opta pentru migdale sau nuci, în cantitate mică.

La cină, preparați o garnitură de orez sau legume, pe care le puteți servi lângă pește sau tofu. La desert, fructe.

De ce e important sa ne detoxifiem

Când bem prea mult şi mâncam alimente bogate în grăsimi si amidon, sistemul digestiv e afectat. Acumularea de toxine îngreunează procesul de digestie, ducând la balonare si constipaţie. De altfel, excesul de mâncare face ca stomacul sa devina „leneş“, ceea ce înseamnă că grăsimile încep să fie absorbite în organism, în loc sa fie dizolvate, iar kilogramele se tot aduna. În plus, toxinele ramase de la alcool si alimentele digerate necorespunzător destabilizează nivelul PH-ului din corp, fiind acide.

O cură de detoxifiere ne poate ajuta să eliminam aceste substanţe dăunătoare, împreuna cu paraziţii şi celulele moarte, restaurând buna funcţionare a sistemului digestiv. Un alt avantaj al detoxifierii este că reface flora intestinala, sporind numărul de bacterii „bune“ care susţin digestia. Iată de ce o astfel de cura este recomandata după perioadele de excese alimentare. Nu doar ca ne ofera un plus de energie si de vitalitate, contribuind la îmbunătăţirea sanatatii generale si a dispoziţiei, dar si catalizează revigorarea organismului si repararea micilor probleme cauzate de alimentaţia neadecvata.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea