Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

IPJ Alba: Sfaturi pentru șoferi pentru evitarea evenimentelor rutiere neplăcute: Șofatul și alcoolul sunt incompatibile!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Sfaturi din partea IPJ Alba pentru șoferi pentru evitarea evenimentelor rutiere neplăcute: Șofatul și alcoolul sunt incompatibile!

Pentru a conduce în siguranță, șoferul trebuie să își păstreze starea de atenție, să reacționeze rapid, să vadă clar și să aprecieze corect distanța și viteza. Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacție, echilibrul și capacitatea de a vorbi. Când aceste funcții sunt afectate, probabilitatea unui accident rutier crește exponențial.

Un om treaz (cu simțuri agere și odihnit) are un timp de reacție de circa o secundă atunci când vrea să frâneze, în vreme ce, în cazul unui șofer care a consumat alcool, acest timp crește.

Consumul de alcool înseamnă diminuarea capacităților senzoriale și motrice și constituie un factor de mare risc asupra siguranței traficului rutier, influențând, în mare măsură, producerea accidentelor de circulație.

Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (0,40 mg./l. în etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reținut fără drept de circulație.

O concentrație alcoolică în sânge sub această valoare situează fapta în zona contravențională şi se pedepsește cu amendă cuprinsă între 9 și 20 de puncte, iar ca măsură complementară permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Rugăciunea care se rostește în Duminica Floriilor, pentru bunăstare și noroc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rugăciunea care se rostește în Duminica Floriilor, pentru bunăstare și noroc Creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Floriilor sau Floriile, o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată întotdeauna în ultima duminică dinaintea Paștelui. În această zi, preoții recomandă să se rostească rugăciunea de binecuvântare a salciei, pentru noroc și bunăstare. “Domnului să ne rugăm, Doamne, Dumnezeul nostru, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea