Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Servicii gratuite de logopedie pentru copiii cu handicap grav din Aiud

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un număr de 15 copii cu handicap grav din Aiud vor beneficia de serviciile de logopedie oferite gratuit de un specialist aiudean, în baza unui contract încheiat cu municipalitatea, la iniţiativa primarului Horaţiu Josan, a declarat Ada Rus, purtătorul de cuvânt al Primăriei Aiud. Este vorba despre 15 copii cu autism, sindrom Down şi encefalopatie ischemică din cei 49 de copii cu handicap grav din Aiud.
În baza contractului încheiat pe perioada 1 august – 31 decembrie 2011, Katallin Balogh va fi plătită cu suma de 1400 lei/lună, alocată de la bugetul local, pentru a se ocupa de recuperarea celor 15 copii care au nevoie de servicii de logopedie. Tototodată,  începând din acest an şcolar, în spaţiul reamenajat al unei foste centrale termice îşi desfăşoară cursurile clasa specială din cadrul Şcolii „Axente Sever”, care până acum îşi derula orele de curs într-un spaţiu pus la dispoziţie de către unul dintre părinţii copiilor. Cei 7 copii diagnosticaţi cu autism şi sindromul Down beneficiază acum de condiţii mult mai bune de studiu şi de recuperare, graţie intervenţiei autorităţilor locale.
„Am considerat că e de datoria noastră să venim cu noi soluţii pentru a-i ajuta pe copiii cu handicap grav din Aiud. Prin contractul încheiat cu specialistul logoped, susţinut cu sume de la bugetul local, putem să le oferim celor 15 copii servicii gratuite de logopedie, ceea ce nu e puţin lucru pentru ei şi familiile lor. Clădirea în care aceste servicii sunt prestate şi unde îşi desfăşoară activitatea şi clasa pentru copiii cu nevoi speciale e modernă, dotată cu tot ce e nevoie şi oferă cele mai bune condiţii, iar nouă ne rămâne satisfacţia că facem un lucru bun pentru copiii cu handicap grav, care au nevoie de sprijin în vederea recuperării”, a declarat primarul Horaţiu Josan.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Elevii din Alba, rezultate deosebite la faza națională a olimpiadei de limba franceză: Locul III pentru Dumitru Philip de la HCC Alba Iulia. Cine a obținut mențiune

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii din Alba, rezultate deosebite la faza națională a olimpiadei de limba franceză: Locul III pentru Dumitru Philip de la HCC Alba Iulia. Cine a obținut mențiune Elevii din Alba au obținut rezultate deosebite la faza națională a olimpiadei de limba franceză, aceștia obținând locul III prin reprezentantul Colegiului Național HCC Alba Iulia și trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea