Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Serbările Unirii de la Alba Iulia: 375.000 de lei puși la bătaie de administrația locală și județeană pentru organizare

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Guvernul USL ignoră, pentru al doilea an, adevărata Capitală a Marii Uniri

Evenimentele organizate în acest an pentru sărbătorirea zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, vor fi finanțate din nou doar de administrația locală și județeană. Este al doilea an consecutiv în care Guvernul USL ignoră solicitarea Prefecturii de a aloca bani pentru serbări și asta în ciuda faptului că în acest an sărbătorim și 95 de ani de la Marea Unire.

În consecință efortul financiar a rămas în seama Primăriei Alba Iulia și a Consiliului Județean Alba care au hotărât să organizeze, timp de două zile, un adevărat ”Festival de România”, al cărui program să-i ispitească pe românii din toate colțurile țării să vină să petreacă de Ziua Națională în adevărata Capitală a Marii Uniri.

Pentru aceasta inițial au fost alocați câte 100.000 de lei de la administrația locală și cea județeană, sumă care a fost suplimentată cu încă 100.000 de lei de la Primăria Alba Iulia (cu acordul consilierilor locali) și 75.000 de lei de la Consiliul Județean Alba.

Astfel, în zilele de 30 noiembrie și 1 Decembrie cei care vor să sărbătorească românește sunt așteptați la Alba Iulia unde vor avea parte de concerte de muzică populară și ușoară, teatru, defilări cu torțe și steaguri, spectacol de flăcări și efecte speciale în decorul de neuitat al Cetății Alba Carolina care va fi pusă la în întregime la dispoziția albaiulienilor și turiștilor prin inaugurarea Laturii de Vest. În zona interioară participanții la sărbătoare vor fi întâmpinați de meșteșugari și artizani care își vor prezenta produsele – adevărate opere de artă iar Piața Cetății va fi locul de desfășurare al majorității evenimentelor.

Acestea fiind spuse nu mai rămâne decât să onorați invitația organizatorilor: ”Vă așteptăm să ne bucurăm pe limba noastră, să arătăm tuturor cât de mare-i inima românilor, să luminăm cerul și s-aprindem mii de făclii roșii, galbene și-albastre, la FESTIVAL DE ROMÂNIA. Pe 1 Decembrie, Cealaltă Capitală se-mbracă-n mantia regală: totul va fi roșu, galben și albastru. Pentru toți românii, la 1 Decembrie, în Alba Iulia e FESTIVAL DE ROMÂNIA!”.

Programul complet al evenimentelor poate fi găsit AICI


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei La Stremț au început săptămâna aceasta lucrările de modernizare a iluminatului public, a anunțat primarul comunei, Traian Ștefan Popa. Potrivit edilului, lucrările în valoare de aproape 1 milion de lei se vor realiza printr-o finanțare nerambursabilă, fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea