Rămâi conectat

Sport

“Şepcile roşii”, împotriva Unirii Alba Iulia, pe „Cluj Arena”, în nocturnă | Adrian Falub şi Adorian Himcinschi, colaboratori şi adversari în ultimul deceniu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„U” Cluj şi Unirea Alba Iulia, grupările de tradiţie ale Seriei a 5-a din Liga a 3-a, ambele înveşmântate în „alb-negru” se înfruntă sâmbătă, pe „Cluj Arena”, de la ora 18.00, în nocturnă.

Formaţia „şepcilor roşii” este considerată în continuare principala favorită la promovarea în Liga a 2-a, în ciuda sincopelor din prima parte a turului. O prolificitate de invidiat în dreptul studenţilor de pe Someş, cu 24 de goluri înscrise în 8 runde, cel mai bun atac al seriei, dar şi cea mai puternică defensivă, doar 5 goluri încasate. Dincolo de duelul propriu-zis, Unirea Alba Iulia şi antrenorul Adorian Himcinschi sunt în faţa unei confruntări cu trecutul, pe banca tehnică a oponenţilor fiind antrenorul Adrian Falub, cu care, în 2009 uniriştii au cunoscut bucuria ultimei promovări în Liga 1, secund fiindu-i Adorian Himcinschi, inclusiv pe prima scenă. „Am colaborat aproape un an, reuşind să accedem pe prima scenă în acea vară. Adrian Falub este un antrenor bun, cu experienţă, cu promovări şi perioade petrecute în Liga 1. A avut rezultate, a fost mereu în circuit, iar asta contează”, a comentat „principalul” Unirii.

*Falub versus Unirea, palmares echilibrat

Primul duel Falub-Unirea s-a încheiat nedecis: două remize (0-0 pe „Cetate” şi 1-1 la Cluj), în ediţia 2006-2007, la finele căreia „U” a promovat în Liga 1. După câţiva ani, tot în eşalonul secund, o dublă CSMS Iaşi – Unirea Alba Iulia, în stagiunea 2010-2011. În tur, în „Copou”, 4-0 pentru moldoveni (Falub – „principal” la Iaşi, Himcinshi – principal la Alba Iulia), respectiv, în retur, 2-0 pentru unirişti (Himcinschi – secund al „alb-negrilor”). Următorul campionat, tot în Liga a 2-a, sezonul 2011-2012, Falub pregătea pe UTA Arad, dar a pierdut în toamnă pe „Cetate”, scor 0-1 (în distribuţia gazdelor S. Fulea, M. Oprea şi Al. Man), câştigând cu acelaşi scor, în retur, la Arad (în ambele cazuri Himcinschi era secundul lui Stelian Gherman)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea