“Şepcile roşii”, împotriva Unirii Alba Iulia, pe „Cluj Arena”, în nocturnă | Adrian Falub şi Adorian Himcinschi, colaboratori şi adversari în ultimul deceniu

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

„U” Cluj şi Unirea Alba Iulia, grupările de tradiţie ale Seriei a 5-a din Liga a 3-a, ambele înveşmântate în „alb-negru” se înfruntă sâmbătă, pe „Cluj Arena”, de la ora 18.00, în nocturnă.

Formaţia „şepcilor roşii” este considerată în continuare principala favorită la promovarea în Liga a 2-a, în ciuda sincopelor din prima parte a turului. O prolificitate de invidiat în dreptul studenţilor de pe Someş, cu 24 de goluri înscrise în 8 runde, cel mai bun atac al seriei, dar şi cea mai puternică defensivă, doar 5 goluri încasate. Dincolo de duelul propriu-zis, Unirea Alba Iulia şi antrenorul Adorian Himcinschi sunt în faţa unei confruntări cu trecutul, pe banca tehnică a oponenţilor fiind antrenorul Adrian Falub, cu care, în 2009 uniriştii au cunoscut bucuria ultimei promovări în Liga 1, secund fiindu-i Adorian Himcinschi, inclusiv pe prima scenă. „Am colaborat aproape un an, reuşind să accedem pe prima scenă în acea vară. Adrian Falub este un antrenor bun, cu experienţă, cu promovări şi perioade petrecute în Liga 1. A avut rezultate, a fost mereu în circuit, iar asta contează”, a comentat „principalul” Unirii.

*Falub versus Unirea, palmares echilibrat

Primul duel Falub-Unirea s-a încheiat nedecis: două remize (0-0 pe „Cetate” şi 1-1 la Cluj), în ediţia 2006-2007, la finele căreia „U” a promovat în Liga 1. După câţiva ani, tot în eşalonul secund, o dublă CSMS Iaşi – Unirea Alba Iulia, în stagiunea 2010-2011. În tur, în „Copou”, 4-0 pentru moldoveni (Falub – „principal” la Iaşi, Himcinshi – principal la Alba Iulia), respectiv, în retur, 2-0 pentru unirişti (Himcinschi – secund al „alb-negrilor”). Următorul campionat, tot în Liga a 2-a, sezonul 2011-2012, Falub pregătea pe UTA Arad, dar a pierdut în toamnă pe „Cetate”, scor 0-1 (în distribuţia gazdelor S. Fulea, M. Oprea şi Al. Man), câştigând cu acelaşi scor, în retur, la Arad (în ambele cazuri Himcinschi era secundul lui Stelian Gherman)

Dan HENEGAR