Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sentinţă grea într-un dosar de trafic internaţional de cannabis şi cocaină. Trei persoane condamnate la peste 12 ani de închisoare

Publicat

în

Trei persoane trimise în judecată de procurori DIICOT Alba Iulia pentru săvârşirea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc au fost condamnate definitiv la închisoare de un complet de la Curtea de Apel.

Inculpaţii, Ş.M.D. (28 ani), C.A. (38 ani) şi C.T. (26 ani), au fost acuzaţi că, în baza unei înţelegeri prealabile, au procurat şi introdus în ţară cantitatea de 1.500 grame cannabis şi 37,3 grame cocaină. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare, la locuinţele lui Ş.M.D. şi C.T. au fost identificate alte cantităţi de droguri de risc (cannbis) şi droguri de mare risc (amfetamină) precum şi bunuri folosite la porţionarea si cântărirea acestora.

Prin decizia definitivă din 25 octombrie 2018, C.A. a primit 8 ani şi 8 luni de închisoare, Ş.M.D.  a fost condamnat la 2 ani şi 3 luni, iar C.T. – la 1 an şi 5 luni, pedeapsă suspendată, sub supravegere, pe o perioadă de 2 ani. În total, cei trei au primit 12 ani şi 4 luni de închisoare Din cercetările efectuate în cauză a reieşit faptul că inculpaţii condamnaţi cu executare au fost implicaţi în activităţi de trafic internaţional şi trafic intern de droguri de risc şi de mare risc în legătură cu expedierea, primirea, deţinerea unui colet ce conţinea droguri de risc (cannabis) şi de mare risc (cocaină), colet expediat din Spania la data de 19 noiembri 2017, în România prin intermediul unei firmei de transport.

Elit - Gustul Desăvârșit

Între aceştia a existat o înţelegere verbală, intervenită în România, în cursul lunii octombrie 2017, în sensul ca unul dintre ei să procure din Spania droguri de risc (cannabis) şi droguri de mare risc (cocaină) şi să le trimită în România, unde celălalt urma să le valorifice.

”Din probele existente reise că inculpaţii Ş.M.D. şi C.A. s-au întâlnit în România, în cursul lunii octombrie 2017, de mai multe ori. De asemenea cu ocazia efectuării percheziţilor informatice asupra telefonelor mobile ridicat de la inculpaţi au fost identificate probe din care rezultă fără dubiu că a existat o înţelegere cu privire la expedierea / primirea coletului cu droguri. În cauză au fost identificate fotografii cu acest colet cu droguri, fotografii efectuate în Spania şi trimise de inc. C.A. către inc. Ş.M.D., C.A., prin intermediul aplicaţiei WhatsApp, precum şi mai multe comunicări, convorbiri purtate pe WhatsApp, Facebook, atât scrise cât şi audio, între cei doi inculpaţi cu privire la coletul cu droguri. Cu ocazia percheziţionării coletului în acesta au fost identificate următoarele bunuri: o pernă de culoare albă; 7 pachete care conţineau masă vegetală de culoare verde-oliv, cu aspect şi miros specifice genului cannabis. Masa vegetală conţinută de fiecare pachet era învelită într-o pungă din material plastic transparent peste care au fost aplicate mai multe straturi de bandă de culoare maro; un pachet ce conţine substanţă pulverulentă de culoare albă împachetată într-o pungă din material plastic transparent prevăzută cu sistem de închidere tip zip-lock, peste care au fost aplicate mai multe straturi de bandă de culoare maro”, se afirmă în motivarea deciziei de la instanţa de fond.

Analiza chimică a substanţelor a arătat că era vorba despre cannabis şi cocaină. În documentarea şi realizarea flagrantului a fost implicat şi un investigator sub acoperire.

Coletul cu drogurile a fost preluat de la sediul firmei de transport din Sebeş, după care a fost dus la Sibiu, unde a şi fost realizată prinderea în flagrant a inculpaţilor. Femeia a recunoscut parţial comiterea infracţiunilor, motiv pentru care a şi primit o pedeapsă cu suspendare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Publicat

în

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Elevul fruntaș Flavius Taflan (clasa a IX-a) este fascinat de limbile străine pe care le studiază cu pasiune. Pentru a acumula cunoștințele și se perfecționa, învață constant, dedică timp și multă atenție studiului. Și-a testat cunoștințele la fazele județene ale olimpiadelor de limba franceză și limba engleză unde a reușit să obțină Premiul I, respectiv Premiul III.

Citește și: FOTO | Elev de excepție al Făgărașului, admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia

Calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză a reprezentat pentru Flavius nu doar un succes școlar ci și o motivație de a continua să aprofundeze acestă disciplină. În colegiul militar Flavius a reușit, sub îndrumarea doamnei profesoare Carmen Roman, să își consolideze baza de cunoștințe de limba franceză, formată pe perioada gimnaziului și cu ambiție și dorința de a se autodepăși a reușit să obțină un punctaj foarte bun la faza națională a olimpiadei, punctaj care i-a adus mențiune.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: FOTO| Impresiile unui „boboc” după prima lună la Colegiul Militar din Alba Iulia: „Îndrăgesc uniforma militară și mi-am dorit să continui tradiția familiei”

„Acest premiu obținut la Olimpiada Națională de Limba Franceză este rezultatul muncii și perseverenței. Sub îndrumarea doamnei profesoare am înteles nevoia unei pregătiri riguroase pentru a obține o astfel de performanță și mi-am concentrat forțele asupra dobândirii abilităților necesare pentru a face față cu brio acestui concurs național. În fiecare zi, cu gândul la marea competiție, am muncit intens, fără să pierd din vedere obiectivul final. Au existat, într-adevăr, și momente mai dificile, în care m-am simțit nesigur pe mine, însă posibilitatea de a concura la nivel național m-a determinat să fiu mai ambițios ca niciodată și să dau totul pentru a reuși. În final am obținut o mențiune, care dovedește implicarea și seriozitatea mea în această olimpiadă, premiu de care sunt foarte mândru. Îmi propun să îmi perfecționez în continuare franceza pentru ca, anul viitor, să pot urca pe podium. Sunt recunoscător tuturor celor care m-au sprijinit în acest drum și care au avut încredere că voi reuși.

Felicitări, elev și dascăl, pentru obținerea acestui rezultat deosebit la nivel național!”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Publicat

în

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuție, compania Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaze naturale miercuri, 25 mai, între orele 09.00-14.00, în localitatea Uioara de Sus din județul Alba.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

Compania regretă disconfortul creat şi mulţumeşte clienţilor pentru înţelegerea şi sprijinul acordat pentru desfăşurarea acestor lucrări.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 83.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit peste 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,7 miliarde de euro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ACCIDENT tragic la o firmă din Alba: Un muncitor srilankez a DECEDAT după ce o remorcă pe care o repara a căzut peste el. Bărbatul era în ziua lui liberă

Publicat

în

ACCIDENT tragic la o firmă din Alba: Un muncitor srilankez a DECEDAT după ce o remorcă pe care o repara a căzut peste el. Bărbatul era în ziua lui liberă

Sâmbată 21 mai 2022 în jurul orei 8.15, la punctul de lucru al unei firme din Sebeș, județul Alba, s-a produs un eveniment deosebit de grav soldat cu decesul unui muncitor din Sri Lanka, în vârstă de 27 de ani.

Potrivit ITM Alba, victima avea permis de muncă pentru a desfășura activitate la o altă societate din Sebeș. La data producerii evenimentului victima era liberă, aceasta având locul de cazare în barăcile societății unde s-a produs evenimentul.

Victima repara o remorcă a societății unde era cazată, acesta prin cădere l-a prins sub ea lovindu-l.

Elit - Gustul Desăvârșit

În curs se desfășoară cercetări pentru a stabili împrejurările și cauzele care au dus la producerea accidentului mortal.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare