Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sentinţă grea într-un dosar de trafic internaţional de cannabis şi cocaină. Trei persoane condamnate la peste 12 ani de închisoare

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trei persoane trimise în judecată de procurori DIICOT Alba Iulia pentru săvârşirea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc au fost condamnate definitiv la închisoare de un complet de la Curtea de Apel.

Inculpaţii, Ş.M.D. (28 ani), C.A. (38 ani) şi C.T. (26 ani), au fost acuzaţi că, în baza unei înţelegeri prealabile, au procurat şi introdus în ţară cantitatea de 1.500 grame cannabis şi 37,3 grame cocaină. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare, la locuinţele lui Ş.M.D. şi C.T. au fost identificate alte cantităţi de droguri de risc (cannbis) şi droguri de mare risc (amfetamină) precum şi bunuri folosite la porţionarea si cântărirea acestora.

Prin decizia definitivă din 25 octombrie 2018, C.A. a primit 8 ani şi 8 luni de închisoare, Ş.M.D.  a fost condamnat la 2 ani şi 3 luni, iar C.T. – la 1 an şi 5 luni, pedeapsă suspendată, sub supravegere, pe o perioadă de 2 ani. În total, cei trei au primit 12 ani şi 4 luni de închisoare Din cercetările efectuate în cauză a reieşit faptul că inculpaţii condamnaţi cu executare au fost implicaţi în activităţi de trafic internaţional şi trafic intern de droguri de risc şi de mare risc în legătură cu expedierea, primirea, deţinerea unui colet ce conţinea droguri de risc (cannabis) şi de mare risc (cocaină), colet expediat din Spania la data de 19 noiembri 2017, în România prin intermediul unei firmei de transport.

Între aceştia a existat o înţelegere verbală, intervenită în România, în cursul lunii octombrie 2017, în sensul ca unul dintre ei să procure din Spania droguri de risc (cannabis) şi droguri de mare risc (cocaină) şi să le trimită în România, unde celălalt urma să le valorifice.

”Din probele existente reise că inculpaţii Ş.M.D. şi C.A. s-au întâlnit în România, în cursul lunii octombrie 2017, de mai multe ori. De asemenea cu ocazia efectuării percheziţilor informatice asupra telefonelor mobile ridicat de la inculpaţi au fost identificate probe din care rezultă fără dubiu că a existat o înţelegere cu privire la expedierea / primirea coletului cu droguri. În cauză au fost identificate fotografii cu acest colet cu droguri, fotografii efectuate în Spania şi trimise de inc. C.A. către inc. Ş.M.D., C.A., prin intermediul aplicaţiei WhatsApp, precum şi mai multe comunicări, convorbiri purtate pe WhatsApp, Facebook, atât scrise cât şi audio, între cei doi inculpaţi cu privire la coletul cu droguri. Cu ocazia percheziţionării coletului în acesta au fost identificate următoarele bunuri: o pernă de culoare albă; 7 pachete care conţineau masă vegetală de culoare verde-oliv, cu aspect şi miros specifice genului cannabis. Masa vegetală conţinută de fiecare pachet era învelită într-o pungă din material plastic transparent peste care au fost aplicate mai multe straturi de bandă de culoare maro; un pachet ce conţine substanţă pulverulentă de culoare albă împachetată într-o pungă din material plastic transparent prevăzută cu sistem de închidere tip zip-lock, peste care au fost aplicate mai multe straturi de bandă de culoare maro”, se afirmă în motivarea deciziei de la instanţa de fond.

Analiza chimică a substanţelor a arătat că era vorba despre cannabis şi cocaină. În documentarea şi realizarea flagrantului a fost implicat şi un investigator sub acoperire.

Coletul cu drogurile a fost preluat de la sediul firmei de transport din Sebeş, după care a fost dus la Sibiu, unde a şi fost realizată prinderea în flagrant a inculpaţilor. Femeia a recunoscut parţial comiterea infracţiunilor, motiv pentru care a şi primit o pedeapsă cu suspendare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea