Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Sentinţă definitivă pentru Franco Guerini, italianul care a accidentat mortal doi motociclişti la Lancrăm

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Închisoare cu suspendare şi 160.000 de euro daune civile şi materiale. Aceasta este pedeapsa hotărâtă de Judecătoria Sebeş la 10 ianuarie, a.c., şi confirmată printr-o sentinţă definitivă de Curtea de Apel Alba Iulia, în cazul lui Franco Guerini, italianul care a accidentat mortal doi tineri aflaţi pe motocicletă, la Lancrăm, în martie 2011.

Instanţa Curţii de Apel a respins recursurile formulate de părţile civile şi societatea de asigurări, păstrând astfel sentinţa anterioară a Judecătoriei Sebeş.

La 21 martie, în jurul orei 18.35, albaiulienii Dragoş Moisin de 20 de ani şi Alexandru Pinter de 19 ani, în timp ce circulau regulamentar, pe DN1, în zona Lancrăm au fost practice spulberaţi de un autoturism, marca Opel, condus de cetăţeanul italian în vârstă de 57 de ani, Franco Guerini. Acesta a pătruns pe contrasens şi a intrat în plin într-o motocicletă care circula din sens opus şi pe care se aflau cei doi tineri.

În urma impactului extrem de violent, trupurile victimelor au fost proiectate peste 50 de metri prin aer, decedând pe loc. Motocicleta era condusă de Dragoş Moisin.

Italianul a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei şi obligat să plătească câte 30.000 de euro fiecărei dintre cele cinci părţi civile din dosar. De asemenea au mai fost fixate daune morale pentru familiile celor doi tineri morţi, în cuantum de 25.431 lei pentru rudele lui Alexandru Pinter şi 18.879 lei pentru rudele lui Dragoş Moisin.

Moartea celor doi tineri a generat un val de emoţie în rândul prietenilor, cunoscuţilor dar şi al multor oameni care au empatizat cu familiile victimelor, în urma tragicului accident. A fost postat chiar un montaj video, pe site-ul youtube, în memoria lui Dragoş şi a lui Alexandru.

Cazul tinerilor albaiulieni, morţi fără vină în timp ce se aflau pe şoselele din Alba, este unul dintre cele mai grave accidente, în care să fie implicaţi motociclişti, petrecute în ultimii ani la noi în judeţ.

foto: motocileta pe care se aflau cei toi tineri uşi în accident


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea