Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Sens giratoriu „poleit cu aur”, la Alba Iulia: Peste 5 MILIOANE de lei vor fi alocați, prin hotărârea Consiliului Local

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sens giratoriu „poleit cu aur”, la Alba Iulia: Peste 5 MILIOANE de lei vor fi alocați, prin hotărârea Consiliului Local

Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat, în cadrul ședinței din data de 20 decembrie, proiectul de hotărâre pentru construirea unui sens giratoriu, în cartierul Partoș din municipiu, în valoare de peste 5 milioane de lei.

În vederea asigurării accesului în municipiu, de pe autostrada A10 prin nodul Alba Iulia Sud și DN CALB, a descongestionării celorlalte puncte de acces în municipiu (Nodul Nord și trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Mǎrǎşeşti) și a asigurării legăturii cu proiectul de mobilitate, este necesară modernizarea intersecției pentru asigurarea unui acces facil de pe autostradă în municipiu și distribuirea mai uşoarǎ a circulației specifice proiectului de mobilitate în relație cu circulația pe pasajul peste Calea Ferată.

Nodul Alba Iulia Sud al autostrăzii A10 este foarte puțin folosit, datorită faptului că, din acest nod care descarcă în DN CALB, este foarte dificil de a ajunge la rețeaua de transport din interiorul municipiului. Din cauza configurației actuale a intersecției, nu se poate vira la stânga de pe DN CALB pe B-dul Ferdinand I/str. Regimentul V Vînǎtori. Pentru a ajunge în municipiu, trebuie folosit fie punctul de întoarcere prevăzut la strada Liliacului, situat la cca 800 m de la intersecția studiată, fie trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Mǎrǎşeşti, situată la cca 3.5 Km de la intersecția studiată.

În ambele puncte de acces, circulația se desfǎsoarǎ cu dificultate.

Citește și: Bani mai mulți pentru salubrizare puțină: MAJORAREA tarifului pentru colectarea gunoiului, în Alba Iulia, aprobată de consilierii locali PNL

Pentru întoarcerea de la strada Liliacului, traficul de dus-întors se suprapune peste traficul de intrare în Alba Iulia pe DN1 E81 dinspre Sebeș, existând riscul congestionării acestui punct datorită intersectării fluxurilor de circulație. Un efect secundar al acestei deficiențe, este folosirea străzii Gemenilor pentru întoarcerea în municipiu, stradă care este de cat. IV și nu are capacitatea de circulație necesară.

Pentru accesul la trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Mǎrǎşeşti, fluxul de intrare în oraș este îngreunat datorită timpilor de staționare la trecerea peste calea ferată și datorită fluxului de ieșire din Alba Iulia spre Ciugud, sau nodul nord al autostrăzii A10, care este prioritar în această intersecție, faţǎ de fluxul dinspre Nodul Sud.

Pe strada Regimentul V Vînǎtori, modernizată prin proiectul de mobilitate, trecerea de la 1 bandă pe sens +1 bandă dedicată transportului în comun, la o singură bandă pe sens, pe pasajul peste calea ferată, nu este reglementată. Fluxul transportului în comun, înainte, spre b-dul Ferdinand I, se intersectează cu fluxul vehiculelor care schimbă direcția de pe banda mediană spre DN CALB.

Proiectul prevede amenajarea unui sens giratoriu care asigura mult mai facil accesului din autostrada A10-nod Alba Iulia Sud și DN CALB, la rețeaua rutieră din interiorul municipiul Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea