Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Bani mai mulți pentru salubrizare puțină: MAJORAREA tarifului pentru colectarea gunoiului, în Alba Iulia, aprobată de consilierii locali PNL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bani mai mulți pentru salubrizare puțină: MAJORAREA tarifului pentru colectarea gunoiului, în Alba Iulia, aprobată de consilierii locali PNL

O nouă majorare a tarifelor la colectarea deșeurilor reziduale și reciclabile a fost solicitată de către asocierea de firme RER Vest & RETIM, cunoscute ca firme de casă ale PNL. Proiectul de HCL a fost votat pozitiv de către consilierii locali din Municipiul Alba Iulia.

Dacă proiectul trece în forma în care a fost introdus pe ordinea de zi, prețul la colectarea deșeurilor va exploda, din nou, la Alba Iulia. El va ajunge la 17,11 lei/persoană/lună, unul dintre cele mai mari din România.

Comparativ cu Municipiul Cluj-Napoca, de pildă, unde tariful la colectarea deșeurilor menajere și reciclabile este de circa 10,30 lei/persoană, albaiulienii, probabil mari bogătani vor plăti aproape dublu. Să nu mai amintim de faptul că cine a fost în Cluj-Napoca nu-și amintește să fi văzut maldărele de gunoaie neridicate și mizeria de la punctele de colectare din Alba Iulia.

„Operatorul delegat a transmis o solicitare de modificare a tarifelor în vigoare, printr-o adresă înregistrată la autoritatea contractantă.

Modificarea tarifelor s-a realizat prin recalcularea cheltuielilor salariale din fişele de fundamentare conform Hotărârii Guvernului nr. 900 din 28.09.2023 privind stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Totodată, s-a recalculat valoarea tichetelor de masă utilizând valoarea de 25 lei/bon. Fişele de fundamentare ale tarifelor anterior aprobate au fost transpuse în noile modele conform anexelor Ordinului ANRSC nr. 640/2022.

Citește și: Taxe și impozite locale, la Alba Iulia, mai mari cu 13,8%. Proiectul a trecut cu votul consilierilor locali PNL

Operatorul delegat a transmis o adresă înregistrată la ADI Salubris Alba, prin care a revenit la solicitarea anterioară pentru tarifele T1 (casnici – urban), T2 (casnici – rural) şi T3 (non-casnici), pentru a corecta o eroare materială, şi anume elementele de cheltuieli cuprinse în fişele de fundamentare ale tarifelor aprobate anterior prin Hotărârea nr. 8/18.09.2023, în condiţiile în care în varianta iniţială erau cele aferente tarifelor aprobate prin Hotărârea nr. 6/28.03.2023″, se arată în raportul de specialitate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Cum arată malul Ampoiului, după petrecerea de Anul Nou a srilankezilor, la Alba Iulia: ”Totul e lună bec, mai frumos ca înainte”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum arată malul Ampoiului, după petrecerea de Anul Nou a srilankezilor, de la Alba Iulia: ”Totul e lună bec, mai frumos ca înainte” Sâmbătă, 27 aprilie 2024, malul râului Ampoi a fost locul de desfășurare a petrecerii de Anul Nou, organizată de comunitatea srilankezilor din România. Sute de persoane au petrecut la Alba Iulia, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea