Senatorii au încuviințat solicitarea de reținere și arestare preventivă a lui Darius Vâlcov în dosarul în care este acuzat de trafic de influență

Miercuri, 25 martie, Senatul a încuviințat solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție de reținere și arestare preventivă a senatorului Darius Vâlcov în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

darius-valcovSenatul a adoptat hotărârea cu 97 de voturi pentru, 48 împotrivă și 5 anulate. Votul a fost secret cu bile.

Comisia juridică a Senatului a dat marți un aviz negativ cu privire la solicitarea DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive în cazul senatorului Darius Vâlcov în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

Potrivit DNA, în 2009, administratorul unei societăți comerciale l-a contactat pe Vâlcov, în calitate de primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca, în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie din cadrul autorității contractante, în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA), conform contractelor de execuție a respectivelor lucrări.

Pe numele lui Darius Vâlcov mai există o cerere a DNA trimisă la Senat, în care Parchetul solicită încuviințarea pentru urmărirea penală și arestarea acestuia pentru fapte săvârșite ca ministru și senator, și anume, efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale.

Potrivit DNA, noile infracțiuni de care este acuzat Vâlcov au fost comise în ultimii patru ani.

Sursa Agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

gg 25 martie 2015 at 13:53

Pariu ca Buldogu’ & Predoiu (aka PM to be elected) vor fi dati in gat de Valcov si vor ajunge la BECIUL DOMESC ?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...