Rămâi conectat

Cultură Educație

Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În municipiul Alba Iulia se află în plină construcţie un nou şi mare edificiu de învăţământ, de educaţie şi formare profesională în spiritul credinţei noastre străbune şi al tradiţiilor neamului românesc. Este vorba despre Seminarul Teologic Ortodox, proiect finanţat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin Unitatea Centrală de Management al Proiectelor de Reabilitare în valoare de peste 3 milioane de euro şi a cărui piatră de temelie a fost pusă prin strădaniile ÎPS Andrei, arhiepiscopul Alba Iuliei şi marele nostru Mitropolit de la Cluj.
Seminarul cuprinde o şcoală cu 12 săli de clasă, cancelarie, direcţiune, secretariat, bibliotecă cu depozit de carte, depozit material didactic, grupuri sanitare pentru băieţi, fete şi persoane cu handicap locomotor, o sală de festivităţi cu scenă, cantină cu sală de mese, bucătărie, depozite, centrală termică. De asemenea, prin forţe proprii se va ridica şi o capelă. Suprafaţa incintei pe care se va ridica seminarul este de 16.250 mp (în zona Catedralei de la Schit).
Directorul seminarului, preotul Nicolae Topârceanu, prezent mereu pe şantier, speră ca până în vara anului viitor noua şcoală a Seminarului ortodox să poată fi dată în folosinţă, astfel ca din toamna anului viitor seminariştii să beneficieze de condiţii care să asigure îmbunătăţirea procesului instructiv-educativ şi creşterea calităţii actului de instruire şi formare profesională. Oricum, să ne bucurăm că la Alba Iulia există o şcoală profesională de preoţi. Pe când una de constructori, instalatori, şoferi, lăcătuşi, tâmplari adică de meseriaşi, căci lumea s-a umplut de tineri fără nici o calificare cu şi fără BAC, cu şi fără diplomă de licenţă.
Nu putem încheia aceste rânduri fără a aprecia ritmul bun de lucru de pe şantier, seriozitatea şi responsabilitatea cu care îşi fac datoria constructorii de la firmele SC Orizont SRL Sighetul Marmaţiei şi SC Frodo Cons SRL Sibiu. (G.C.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea