Rămâi conectat

Sport

Selecționatele de fotbal feminin Under 12 și Under 14 ale județului Alba, la faza națională de la Odorheiu Secuiesc

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fotbal si Feminitate 0011În acest week-end la Odorheiu Secuiesc (unde se desfășoară faza finală între AJF-uri), cele două selecționate ale județului Alba, însoțite de dl profesor Cornel Mircea Gojeiu și de Cristian Petropulos, participă la faza națională a proiectului “Fotbal și feminitate” 2014.

Loturile deplasate: Selecționata U-14 (fete născute în 2000 și 2001): Corcheș Mădălina (Șc. Gimnazială Cîmpeni), Ilea Maria Alexandra (Șc. Gimn. ”Axente Sever” Aiud), Savu Andreea (Liceul Tehnologic  Agricol ”Alexandru Borza” Ciumbrud), Olariu Andrea Maria (Șc. Gimn. ”Ion Agârbiceanu” Alba Iulia), Ciulea Georgiana Lavinia și Lăcătuș Petruța Lămâița (ambele de la Șc. Gimn. Miraslău);

Selecționata U-12 (fete născute în anul 2002 și mai mici): Pui Andrada Maria, Vâț Anca Ecaterina, Coroiu Roxana Maria, Vasiu Mădălina Ioana, Pop Alina, Oaidă Elena (toate de la Șc. Gimn. Cîmpeni), Bucea Cristina Maria (Șc. Gimn. Bistra), Șimon Denisa (Colegiul Național ”Titu Maiorescu” Aiud) și Crețu Marina Liliana (Șc. Gimn. ”Lucian Blaga” Războieni).

În urma tragerii la sorți, adversarele noastre din faza grupelor (meciurile se vor disputa sâmbătă) sunt din județele următoare:

  • U-14, grupa B:Alba, Argeș, Bacău, Teleorman (grupa A: Harghita, Maramureș, Mehedinți, Vrancea);
  • U-12, grupa A: Alba, Harghita, Argeș, Bacău (grupa B: Vrancea, Teleorman, Mehedinți, Maramureș). În primul meci, Harghita – Alba 4-2.

În funcție de locul ocupat în grupă, duminică dimineață se vor disputa jocurile pentru stabilirea clasamentului final, după sistemul: locurile 1 din grupe joacă finala pentru locurile 1-2, locurile 2 din grupe joacă pentru locurile 3-4, locurile 3 din grupe joacă pentru locurile 5-6, locurile 4 din grupe joacă pentru locurile 7-8.

Proiectul FRF-UEFA ”Fotbal și feminitate”, demarat la începutul anului 2013, implementat în Municipiul București și în următoarele 9 județe: Alba, Arad, Brașov, Cluj, Dîmbovița, Maramureș, Mureș, Teleorman și Satu Mare a adus în primul rând satisfacția că județul Alba a reușit să înscrie cele mai multe fete în acest program, iar apoi să obțină chiar titlul de campioană națională, la faza finală pentru clasele V-VIII organizată tocmai la Alba Iulia, în iunie 2013. Tot la Alba Iulia, pe stadionul Cetate s-a disputat finala Cupei României la fotbal feminin, între Olimpia CFF Cluj-Napoca și FCM Târgu Mureș!

Astfel, pe lângă titlul de campioană obținut (și la înscrieri, dar și la competiția amintită), una dintre jucătoarele remarcate la turneul final, Popa Loredana (originară din Pănade) – golgetera competiției, a ajuns să fie legitimată la echipa campioană a României Olimpia CFF Cluj-Napoca și să fie convocată frecvent și la loturile naționale de fotbal feminin. Chiar în aceste zile, alături de o altă conjudețeană: Indrei Dariana (din Fărău), Popa Loredana participă în Serbia la turneul de calificare pentru Campionatul European din 2015, cu naționala U-17 a României

Rezultatele remarcabile obținute în primul an, au menținut județul Alba în schema județelor alese pentru participarea și la al doilea an din programul național de dezvoltare al fotbalului feminin. În primăvara lui 2014, s-au înscris on-line 750 de fete pentru a participa la acțiunile locale (dublu față de anul 2013, când au fost înscrise 388 de fete), fiind organizate etape locale pentru clasele I-IV, V-VIII și IX-XII, la Ocna Mureș, Cîmpeni, Aiud, Teiuș, Blaj, Sebeș și Alba Iulia. Faza finală județeană pentru clasele I-IV a fost organizată la Aiud, iar titlul de campioană județeană a fost câtigat de Școala Gimnazială din Câmpeni, care de altfel a reușit performanța de a câștiga și titlul național ONSS la această categorie de vârstă.

Sursa: AJF Alba

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea