Rămâi conectat

Curier Județean

Șeful DSU, Raed Arafat, ADMITE magnitudinea actuală a pandemiei: „inclusiv DSP-ului”, să înțeleagă că „în situaţiile de dezastru acceptăm anumite devieri”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Șeful DSU, Raed Arafat, ADMITE magnitudinea actuală a pandemiei: „Inclusiv DSP-ul”, să înțeleagă că „în situaţiile de dezastru acceptăm anumite devieri”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că trebuie să înţeleagă toată lumea, inclusiv Direcţia de Sănătate Publică faptul că în situaţii de dezastru ne adaptăm şi sunt acceptate anumite devieri, precizând că dacă vrem ca totul să meargă ca în vremuri normale înseamnă că nu ştim în ce situaţie ne aflăm.

Arafat a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că bolnavul este mai sigur într-o secţie ATI decât să stea ventilat la UPU.

“Trebuie să înţeleagă foarte clar toată lumea, inclusiv DSP-ul, în situaţiile de dezastru ne adaptăm şi acceptăm anumite devieri, altfel, dacă vrem totul să funcţioneze ca în situaţia de normalitate înseamnă că noi nu ştim în ce situaţie ne aflăm. Dacă sunt motive care pot fi adaptate, care pot fi acceptate în situaţia în care ne aflăm acum, credeţi-mă că bolnavul este mult mai sigur într-o secţie de ATI decât să stea la UPU ventilat când vin şi alţi bolnavi din afară şi avem şi alţii de preluat. Aşa că orice soluţie care creşte capacitatea pentru a elibera pacienţii din unităţile de primiri urgenţă, pentru a putea să le preluăm către secţii ATI sau secţii cu oxigen, acest lucru trebuie făcut”, a precizat el.

sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea