Rămâi conectat

Actualitate

Șeful CNAIR: Solul din România este „vinovatul” pentru lipsa autostrăzilor. Legea privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică va fi modificată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Solul din România este „vinovatul” pentru lipsa autostrăzilor. Legea privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică va fi modificată.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, este în proces de modificare a legii 255 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local, „astfel încât să putem intra mult mai repede în amplasamentul santierului”, a anunțat Ștefan Ioniță directorul general al CNAIR.

Totodată directorul general al CNAIR a precizat că,  „este diferenţă între un sol arid cum este cel din Spania şi specificul solului românesc”. “Când am preluat conducerea CNAIR am cerut toate documentaţiile care au fost elaborate în trecut şi am constatat că pentru toate aceste coridoare au existat de fapt strategii şi studii. Trebuia demarată construcţia iar aceste proiecte trebuiau promovate de companie şi de minister”, a spus Ștefan Ioniţă.

“În ultimele 10 luni, am făcut inclusiv în acest domeniu paşi importanţi. În cele 10 luni de când conduc CNAIR, am dat credibilitate inginerilor români şi cu ei m-am dus în faţa reprezentanţilor Comisiei Europene, care ne finanţează. Am explicat că aceşti oameni au experienta şi capacitatea să ofere soluţii pentru proiecte. Am observat că firmele străine care construiesc în România, deşi au experienţă în achiziţii publice, au probleme când trebuie să lucreze efectiv pe specificul solului din România”, a explicat Ștefan Ioniţă, în cadrul unei emisiuni difuzată de TVR.

Director general al CNAIR a menţionat că este nevoie ca trecerea munţilor să se facă pe ambele coridoare, Valea Oltului si Valea Prahovei. „Pentru Valea Oltului au fost promovate deja secţiunile 1 şi 5 ale autostrăzii Sibiu-Piteşti şi cred că până la sfârşitul anului vor fi desemnaţi antreprenori pentru ele, dacă lucrurile merg bine din perspectiva legislaţiei care reglementează achiziţiile publice. (…). Am schimbat strategia de abordare pentru a nu mai aparea probleme pe perioada derulării unor proiecte. Am schimbat inclusiv condiţiile de contract, astfel încât litigiile să fie judecate în instanţele din România, în baza legislaţiei române şi nu la Curtea de arbitraj de la Paris”, a mai declarat Ioniţă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi Meteorologii ANM au emis o atenționare de vreme rea, valabilă în mai  multe regiuni ale țării, până joi, 21 martie.  Citește și: Cum va fi VREMEA până în 15 aprilie 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea