Rămâi conectat

Actualitate

Șefa ANM anunță o schimbare radicală: furtuna REA lovește în România. Șoc termic în țara noastră

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Șefa ANM anunță o schimbare radicală: furtuna REA lovește în România. Șoc termic în țara noastră

Elena Mateescu, directorul ANM, a informat că furtuna REA, care a cauzat distrugeri în Italia, a ajuns și în România. Ea a precizat că din acest motiv s-au emis mai multe avertizări cod roșu și cod portocaliu, iar în țara noastră va avea loc un șoc termic cu variații de temperatură de până la 20 de grade de la o zi la alta.

„Pentru zonele Vaslui, Vrancea, Buzău și Timiș au fost emise avertizări cod roșu pentru furtuni și grindină. Înainte de a ajunge la noi, acest front de instabilitate atmosferică a traversat Europa de Vest și a fost numit furtuna REA de către italieni, datorită distrugerilor pe care le-a provocat în unele țări. În România, această instabilitate atmosferică a determinat ANM să emită opt avertizări cod roșu și douăsprezece avertizări cod portocaliu.

Am înregistrat cantități de apă de până la 70 de litri pe metrul pătrat și rafale de vânt de până la 70 km/h în anumite zone. Furtuna REA a dus și la o bruscă răcire a temperaturii. Unele regiuni au avut variații de temperatură de până la 20°C față de ziua precedentă.

De exemplu, la Vaslui, temperatura era de 38°C ieri, în timp ce astăzi s-au înregistrat doar 18°C. Situația a fost similară și în Iași și Botoșani”, a explicat Elena Mateescu în cadrul interviului acordat postului Antena 3 CNN.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

BACALAUREAT 2024: Absolvenții de liceu susțin luni proba orală la Limba română. Regulile pentru candidați la evaluarea competențelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

BACALAUREAT 2024: Absolvenții de liceu susțin luni proba orală la Limba română. Regulile pentru candidați la evaluarea competențelor Peste 134.000 de absolvenți de liceu, dintre care 119.000 din promoția curentă și 15.000 din seriile anterioare, sunt candidați la probele de evaluare a competențelor din cadrul sesiunii de vară a examenului de Bacalaureat 2024, se arată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea